Zemiakové cesto plnené s údenym mäsom

heureka - bez fotkyheureka, 5. augusta 2011
Zemiakové cesto plnené s údenym mäsom
Foto: heureka

Plnka uz minula nestacila som ofotit:))))

60 minút
príprava

Suroviny

50 dkg
40 dkg
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Maso uvaríme a pomelieme.Ja som robila s tocenou klobásou, a to treba len nastrúhat a mozete plnit .Uvarené zemiaky postrúhame,primiesame múku,vajce,sol,majorán,cesnak,mleté cierne korenie a dokladne premiesame. Vytvarujeme placky a dáme na horúcu panvicu ,na nu polozíme maso a prikrijeme dalsím dielom cesta.Oprazíme z oboch strán. Podávame kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

marta23
Mám rada zemiakové placky ale dávam nastrúhané surové zemiaky. Občas dávam do cesta aj pokrájanú kyslú kapustu. Zo zoznamu surovín nedopatrením vypadla múka.
heureka
Dakujem!Uz som pridala.
Aj ja tie placky tak robím,ale tento je troska iny recept.
mojack
na recept Čákovo tajomstvo. idu surove zemiaky.Zemiakove placky sa robia zo surovych nastruhanych zemiakov. Zemiakové lokše sa robia z uvarenych zemiakov a urobi sa cesto. Podla rozpisu surovin je tazko urobit placky.Su to zemiakove placky alebo zemiakove lokše. J e v tom velky rozdiel. Cesto ma byt ake??? Recept podla potreby ... kto to nikdy nerobil asi ma velky problem .
heureka
Uz som pridala,ze priblizne kolko muky tam dávat.Ja postupne tam dávam,lebo to závisí od zemiakov a velkosti vajícok.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia