tieto tasky mame radi a dobre pacnu ked sme prejedeny masa
15
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
z kvasnic ,trocha vlazneho mlieka a cukru urobime kvasok.
-
2
do vecsej misy dame muku ,postruhane zemiaky najemno,posolime pridame kvasok ,zltok a malu lyzicku masti a podla potreby mlieko dolievame ,a spracujeme,potom cesto dame na dosku a rozdelime na 4castia spracujeme.Kazdu cast rozvalkame potreme rozpustenou mastou alebo olejom posyteme krupicou ocukrujeme a zmotame dame na plech potrieme rozpustenou mastou a nechame podkysnut asi 1/2hod pecieme do zlatista.
-
3
Tiez to mozeme urobit aj naslano ,vegetou cesnakom ale aj makom a pod. ps.zemiaky som varila vecer a struhaju sa studene. A toto je vysledok.
aj moja babka -dávno kedysi-takéto záviny volala tašky...
To ale nič nemení na zvyšku mojej reakcie.