Zemiaková pasta v lístkovom ceste fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. júna 2010

zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple....

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3-4 ks
125 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    ....pripravíme si všetky suroviny. Zemiaky očistíme, osolíme a dáme variť. Z masla, korenia a byliniek si vymiešame bylinkové maslo...

    Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Vložíme do formy na muffiny, alebo do veľkých papierových košíčkov na pečenie muffinov...

    Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ....uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a nakrájaným pórom. Zmesou naplníme košíky z lístkového cesta. Na vrch dáme hrudku bylinkového masla...

    Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na zemiaky dáme nastrúhaný tvrdý syr, lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapiecť do rúry pri 200°C, na 15-20 minút...

    Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...upečené košíčky ozdobíme čerstvým pórom, kolieskami chilli papričky a syrovými tyčinkami, ktoré sme upiekli zo zvyšného lístkového cesta. Podávame s cesnakovou pomazánkou, alebo akýmkoľvek mäsom...dobrú chuť

    Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

michsamant
super receptik, nieco podobne som raz niekde na nete videla, len som si to neulozila, tak som rada, ze uz je to po ruke :)
babav
Su krasne!Urcite vyskusam ,je to vyborny napad !
enerrgizer
ďakujem....inšpirovala ma fotka na internete, ale to bol nejaký puding s ovocím v lístkovom ceste...a priznávam, pri jednom recepte spravím asi 50 fotiek, a potom vyberám tie najlepšie...
zdezda
:-)))), to nemá chybu, fantázia, ingrediencie mám, no nemám pekáč na mufiny, nóóó čo včuľ ? Ha, mám kovové misky na kompót, a tie dám na plech, no ...vyskúšam, dám potom vedieť :-)
honestka
zase ma stenkerujete s bryndzou... robievam taketo kosicky s hermelinom a tieto skusim s pomiesanim "mojej bryndze" Na taketo kosicky sa da dobre vyuzit aj "phyllo" cesto a plnit na slano alebo sladko.Tvoj kosicek by mi veru pochutil.
monzet
Krásne umelecké dielko.Veľmi pekné,isto i fajnučké:-) Ukladám a urobím čo najskôr
sjuz
mňam - zemiaky, bryndza - všetko mám rada, super recept:), ukladám.
vilocsino
hmmm... to vyzera dobre.. podobne som videl na Bratislava Food festival. Tam partia kucharov z oravy robila zemiakovu strudlu. Popucene zemiaky na cibulke sluzili ako napln do strudl cesta. k tomu mlade jahna a cervena kapusticka ... vyborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia