Foto: 2010
Tak tu je tiez jeden "model" skoro lasagne my sme pouzili take velke penne co boli v spajzi rigatoni a len samu zeleninu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklazan umyjeme nakrajame a dame do osolenej vody na cca 30 minut. Ked je maly netreba.
-
2
Cukinu, papriku nakrajame na kusky a cibulu cesnek na drobno.
-
3
Zeleninu dame oprazit a podusit skoro do makka.
-
4
Baklazan osusime a dame na etapy oprazit .
-
5
Zelenina pred tym ako sme ju premiesali spolu v zlahka naolejovanej zapekacej miske.
-
6
Na zeleninu nalejeme besamel poukladame rigatoni posypeme talianskymi bylinkami a postruhanym syrom a "postrasime olivovym olejom". Na Besamel som si "pozical " recept - postup od michsamant a vmiesal som este nastruhany parmezan) http://varecha.pravda.sk/recepty/besamel--zakladny-recept/6648-recept.html
-
7
Dame do rury a peciem do zlatista cca 25 minut.
-
8
Nakrajali na kocky a servirovali .., dobru chut
Diskusia k receptu