Zelené rezance s hubami a šošovicou

redakcia - fotkaredakcia, 19. augusta 2009
2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
1 PL
1 KL
1 KL
30 g
200 g
4 PL
1 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na hodinu do studenej vody. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 1 mm hrúbku, posypeme múkou, zrolujeme a pokrájame na 2 cm široké rezance.

  2. 2

    Scedené huby a šošovicu udusíme na 3 PL olivového oleja. Potom pridáme bylinky a bujón a 10 minút varíme. Vodu na rezance osolíme, pridáme zvyšnú PL olivového oleja a keď začne vrieť, za stáleho miešania do nej vložíme rozvinuté rezance. Varíme 3–5 minút.

  3. 3

    Scedené rezance zmiešame so šošovicovo–hubovou masou a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia