Zapekané zemiaky z kyslou kapustou a bravčovými plátkami..

michaella7 - bez fotkymichaella7, 25. novembra 2011

Neudávam,množstvo surovín,nech si to každý pripraví podľa seba...

90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na vymastenie pekáča:
 alebo bravčová masť




Postup

  1. 1

    Zemiaky a cibuľu si očistíme..Zemiaky si nakrájame (je jedno ako si ich nakrájate,je to iba na Vás)..Plátky si naklepeme,osolíme,okoreníme,opaprikujeme...Z kapusty si vytlačíme šťavu,aby nám zemiaky veľmi nanasiakli (potom sú kyslé)..

  2. 2

    Na vymastený pekáč si poukladáme osolené zemiaky,ktoré posypeme razcou,na ne dáme kapustu a napokon poukladáme bravčové plátky...tie je potrebné prikryť kapustou aby sa v rúre nevysušili..na vrch poukladáme cibuľu...

  3. 3

    Zalejeme smotanou a pečieme..Ja som miesto smotany použila 2dcl mlieka a v ňom som rozmiešala 2 vajíčka a asi polku čajovej lyžičky vegety...naliala som to na pekáč a zakryla..Ja som to piekla 1,5hod...a bolo to akurát...najprv zakryté,potom som to odkryla..

Diskusia k receptu

marienka44
@Michaella7 ,v texte sa nespomina, ako a ci nakrajat zemiaky. V rozpise chyba aj smotana, aj mlieko s vajickami. Moze to byt chutne. Prosim doplnit spominane. 2 hodiny sa mi vidi vela na zapekanie. :-)
duschko
Podobne robim kuracie stehna. Urcite aj tvoje br. platky su fain. Len ten cas pecenia sa mi vidi trosku dlhy tak ako pise aj marienka44.
marikaju
Kam sa stratil recept??? Vsetko som si kupila, chcela som ist varit, ale neviem postup...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia