Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 27. júna 2012
Zapekané cestoviny s hríbikmi a bazalkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 ml
150 g
1 ks
100 g
0,05 g




Postup

  1. 1

    Očistené hríby opražíme na cibuľke a zmiešame s uvarenými cestovinami.

  2. 2

    Pridáme vajíčko, smotanu, nastrúhaný syr, bazalku a zapečieme v rúre 25 minút pri teplote 170 0C.

Diskusia k receptu

tatranka
Ako je to krásne poukladané,ako nejaké cestovinové armatúry.Ten rez až udivuje.
rea1
ked som mala male deti a chcelo sa mi hrat sa s pripravou jedla, robila som zapekane makarony. na spodok obdlznikovej dobre vymazanej a prezlami vysypanej formy som pozdlzne ulozila vrstvu uvarenych makaronov, na ne nejaku plnku, opat makarony ... a takto som to ukladala aby boli minimalne 3 vrstvy cestovin. plnky medzi nimi boli roznych farieb. po zapeceni som to veldielo vyklopila na tacku a krajala na rezy. vyzeralo to pekne a veselo - vrstva "dierok", farebna vrstva plnky, opat vrstva dierok, inofarebna plnka... :-))) detiska boli nadsene a zjedli aj take veci, ktore inak velmi "nemuseli". napriklad plnku zo spenatu.
a1b2c3d4
Koľkokrát neviem čo s toľkými hubami. A toto je fajn recept. Hned ho vyskúšam.
alienska8
Bolo to vynikajúce ĎAKUJEM :) nerobila som s rúrkami ale s vrtulkami ale úžasné, chrumkavé mňam mňam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia