Zákusok s homogenizovaným tvarohom fotorecept

monda - bez fotkymonda, 8. júna 2013
Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept)
Foto: monda

Tento zákusok som upiekla vo forme s priemerom 24 cm. Nakoľko máme radi homegenizovaný tvaroh - vanilkový z Lídla je veľmi chutný , tak Zobraziť celý popisTento zákusok som upiekla vo forme s priemerom 24 cm. Nakoľko máme radi homegenizovaný tvaroh - vanilkový z Lídla je veľmi chutný , tak som ho použila na tento zákusok .

35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
15 dkg
7,5 dkg
7,5 dkg
0,5 dcl
5 PL
2 PL
1 ks
Plnka:
2 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame žltky s oba cukrami ,zároveň pridávame vlažnú vodu, postupne olej. Múku rozmiešame s práš.do pečiva a kakaom. Pridáme a zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme do formy , ktorú sme si najskôr vymastili a vysypali múkou.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme na 180 stupňov v elektric. trúbe 35 minút.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúci natrieme džemom.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ho vychládnuť a pridáme na kolieska pokrájané banány.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerá homogenizovaný tvaroh - vanilkový je už ochutený a netreba ho ani cukriť, len ho naniesť na korpus.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz ho nanesieme a rovnomerne uhladíme.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polejeme čokoládovou polevou. Dáme aspoň na 7- 8 hodín stuhnúť do chladničky. /Ja som dala cez noc, aby dobre stuhol preto , aby sa dobre krájal.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Stuhnutý , pokrájame na rovnaké kúsky.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A už iba prisadnúť a zajesť si - je naozaj vynikajúci.

    Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ariela6
prave dnes som takyto podobny piekla len s jahodami ale mala som iny tvaroch tak dufam že aj ten stuhne a bude to zajtra take dobre ako tvoj ale ukladam si aj tvoj kolačik skusim ten homogenizovany kolko si dala len jednu vaničku alebo viac
monda
@ariela6 ja som dala jednu vaničku toho tvarohu,ale je to vynikajúcej chuti naozaj skús ho.
aszabka
Recept sa mi páči, no mne sa ten tvaroh zdá riedky, hoci chuťovo je mňam, asi by som dala čosi na spevnenie krému..
olga42
Pekný kolačik,vyskušam.Veľmi dobrý nápad.
monda
@aszabka - tvaroh je riedky ,ale ked ho necháš na koláčiku v chladničke ,nie je vôbec riedky, ale najlepšie ho nechať tuhnúť v noci a ráno ho pokrájaš na úhľadné kúsky, mám to už vyskúšané, preto som to tu aj uviedla v recepte , že ho nechať aspoň 7-8 hodín, alebo cez noc v chladničke - vyskúšaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia