Vrstvený ZELEROVÝ šalát - určite vyskúšajte!!!

martau - bez fotkymartau, 7. marca 2013
Vrstvený ZELEROVÝ šalát - určite vyskúšajte!!!
Foto: martau

Suroviny





Postup

  1. 1

    POTREBNÉ PRÍSADY Zeler v sladkokyslom náleve (kupovaný v Nemecku, ale myslím, že ho majú aj u nás v Bille), sterilizovaná kukurica, ananásový kompót, 1-2 jablká, 2 vajíčka, pór, šunka, Eidam (môže byť aj Gouda), tatárska omáčka, smotana na šľahanie (alebo sladká smotana), soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup dolu s obrázkami. Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco!!! (Recept mám od mojej dobrej kolegyne, ktorá ho má od svojej sestry z Nemecka, a ktorej ďakujem aj za ten zeler, čo mi odtiaľ nosí :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI ...potrebujeme. - Pór si nakrájame na tenké kolieska a osolíme, aby zmäkol. Šunku nakrájame na pásiky, zeler na menšie kúsky a jablko očistíme a nahrubo nastrúhame. - Začneme do misy vrstviť šalátik. Na spodok dáme zeler... - ...naň ide šunka a jabĺčka... - ...potom uvarené a nakrájané vajíčka, ktoré osolíme. - Pokračujeme kukuricou a ananásom. - Takto naukladané ingrediencie potrieme tatarkou a zalejeme smotanou (všetko s mierou...), trochu „pošťucháme“ lyžičkou, aby nám smotana stiekla až dolu. - Nakoniec posypeme pórom... - ...a najemno nastrúhaným syrom. A máme „navarené“ :-). Podávať môžeme s pečivom alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí...

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia