Vianočný likér fotorecept

monnikk - fotkamonnikk, 11. decembra 2012
Vianočný likér (fotorecept)
Foto: monnikk

Recept na tento likér som našla v nejekom časopise a keď som ho robila prvý krát pred pár rokmi na vianoce tak do vianoc Zobraziť celý popisRecept na tento likér som našla v nejekom časopise a keď som ho robila prvý krát pred pár rokmi na vianoce tak do vianoc som ho musela robiť ešte dvakrát :-D. Má veľmi podobnú chuť ako vaječný, ale je taký jemnejší.

1liter
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
250 ml (alebo um)
350 g
1 ks
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si variť 1/2 litra mlieka.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový puding.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď mlieko vrie vlejeme zvyšné mlieko s pudingom a uvaríme.

  5. 5

    V miske vymiešame žltka, vanilkový a práškový cukor (dnes som robila s kryštálovým...len som potom musela hotový likér precediť cez sitko, aby nemal v sebe hrudky)

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme rum.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rum s vymiešanými žltkami vlejeme do uvareného pudingu a necháme prejsť varom. Odstavíme a ešte asi 1 minútu miešame.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí nalejem do filiaš a uzatvoríme. Ja skladujem v chladničke.

    Vianočný likér (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

zdenkas
Zaujímavý likérik, a bez Salka,hodný vyskúšania.Ďakujem
slovenka
ukladám, celkom zaujímavý receptík na likér. Ten my na vianoce môžeme
fialka49
Pre abstinentov stačí miesto rumu dať len rumovú esenciu. Robíme veľmi často.
ejmepb
Robím podobne ale bez pudingu, žĺtka s cukrom a mliekom privediem do varu, odstavím a potom pridávam rum, asi vyskúšam pridať trochu toho pudingu, ďakujem za tip. @evkalibka , tie žĺtka predsa prejdú varom, ja by som tiež surové nezjedla.
monnikk
mal by mat konzistenciu ako vajecny konak......a aj sa dobre leje do flase a z flase...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia