Vegánska „hurka“

crenai - fotkacrenai, 10. januára 2022
Vegánska „hurka“
Foto: crenai

Vegánska verzia hurky.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks veľké
3 strúčiky
4 ks
1/2 hrnček
1 hrnček
100 g mix (hrášok, kukurica, mrkva)
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a uvaríme do mäkka. Po uvarení zlejeme a roztlačíme na kašu.

  2. 2

    Bulgur uvaríme podobne ako ryžu (varíme 15 minút na miernom ohni a necháme 10 pod pokrievkou postáť), do hrnca pridáme mrazenú zeleninu.

  3. 3

    V mažiari si pripravíme semienka koriandra a horčice, rascu, papriku a dobre rozdrvíme.

  4. 4

    Všetky ingrediencie zmiešame dohromady a plníme do ryžového papiera.

  5. 5

    Uložíme na plech, potrieme olejom a pečieme 10 minút z oboch strán pri 200°C.

  6. 6

    Podávame s pečivom a kyslou prílohou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia