Vegan cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

evicka01 - fotkaevicka01, 6. júla 2021
Vegan cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: evicka01

ZASLALI SME VAM MAIL. REDAKCIA. Dcéra je vegánka a má rada moje klasické jedlá, ktoré však pre ňu (a aj pre nás ostatných) upravujem Zobraziť celý popisZASLALI SME VAM MAIL. REDAKCIA. Dcéra je vegánka a má rada moje klasické jedlá, ktoré však pre ňu (a aj pre nás ostatných) upravujem na spôsob vegan. Vegánskych receptov na Vareche pribúda, čomu sa veľmi teším a rozhodla som sa pridať aj môj, hlavne preto, aby som mohla dcére poslať link, keď si ich bude chcieť uvariť sama.

35 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (tagliatelle alebo iný druh)
1 ks
4 strúčiky
1/2 bal. (kešu, sójová)
8 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme šampiňóny - na panvici na troche oleja osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky. Na menšie kúsky nakrájame šampiňóny a pridáme dusiť k cibuľke, pridala som aj petržlenovú vňať a 4 strúčiky pretlačeného čerstvého cesnaku a podliala 1 dcl vína (alkohol sa vyparí, ale víno dodá konečnému produktu lahodnú chuť). Zároveň dáme variť cestoviny a do vody pridáme trošku soli.

  2. 2

    Keď sú huby mäkké a pekne voňajú, pridáme rastlinnú smotanu a premiešame (ja som dala polovicu balenia, kto má rád smotanovejšie, môže dať celé balenie). Dochutíme mletým čiernym korením a peperoncinom alebo chilli korením. Omáčka je hotová!

  3. 3

    Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich a pridáme do hrnca s omáčkou a dôkladne premiešame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia