Výborný šalátik fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 1. augusta 2010
Výborný šalátik (fotorecept)
Foto: ketty3811

Výborný šalát bez zavárania.

Suroviny

2,5 kg
1 kg
3/4 kg
1 kg
20 dkg
3 dcl
2 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Výborný šalátik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu a mrkvu nastrúhať,papriku nakrájať na prúžky,cibuľu na mesiačiky.

    Výborný šalátik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridať cukor,ocot,olej a preosiaty nakladač.Premiešať a nechať odstať 24 hodín.Naplniť do fliaš.

    Výborný šalátik (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

celka
Takové saláty mám hrozně ráda. Podobný jsem kdysi dělala,
ale ten se dával do kyblíku a druhým menším kyblíkem s vodou se
zatížil na těch 24 hodin a teprve pak se dával do sklenic.
tinca
@ketty presne túto čalamádu robím aj ja je výborná, akurát je ju predtým trošku tú zeleninu nasolím nechám 1-2 postáť a pridám nálevové suroviny. Doporučujem, je vynikajúca.
zdezda
Vynikajúci recept, robila som podľa rovnakého aj minulý rok a dodnes ešte mám výbornú čalamádu :-))), Teraz čakám, na lacnejšiu kapustu, no asi sa nedočkám kvôli tým hrozným povodniam :-(
ketty3811
Šalát je taký dobrý,že dlho nevydrží,lebo sa hneď zje.Ale ináč vydrží dlho,ako píše aj zdezda,už ho má rok,ale nám tak dlho nikdy nevydržal.
satin222
výborná čalamáda.........základ je preosiať deko,kto chce pikantňejši
môže pridať trochu baraních rohov..........
coldbery
to je výborný nápad...na zaváranie som ľava..ale toto je tak šikovné,že si to určite urobím...ďakujem za príma nápad :-)))
hefi
musí byť zimná kapuste, či aj z letnej sa dá, mám strašne rada takéto šaláty. Vyskúšala bysom. dík
samanka
môžem potvrdiť, z času na čas ju robievam, je výborná
eva60
vyzerá to super..aj podľa komentárov...ale ešte si to chcem overiť-nesterilizuje sa?
bzuk
Ketty,je dobrý ten šalátik, tento recept mám od sesternice :) a je zdravučký
duschko
určite vyskúšam, už teraz sa mi zbiehajú slinky.
aroooo
niečo podobné mám na čalamádu,tiež sa nesterilizuje,ale po dlhšej dobe kapusta zhnedne,táto nie?
evanaaa
Presne v tomto zložení som robila čalamádu aj ja , no neviem už, či bez alebo so sterilizáciou. Vydržala mi dlho, tak asi sterilizovaná, len po asi dvoch rokoch vrch v niektorých pohároch trochu zhnedol, ako spomína aj aroooo.
ketty3811
tak mne tak dlho nikdy nevydržala,tak neviem či by zhnedla.Ja robím radšej menšie dávky a častejšie.
samanka
@aroooo ja som do nej pridala štipku, ale naozaj len štipku borkénu, takže nezhnedla.
dedostano
Je to super,skúste si všetky suroviny napchať do paprík a bude to ešte +
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vyskúšané, odporúčam. Len jednu chybu som urobila, že som kapustu kúpila v obchode a zrejme tam bola dlhšie uskladnená , pustila mi len málo šťavy a je taká drevitá. Ale, bolo to len na skusy a inú si kúpim na tržnici čerstvú zimnú.
evusik
aj ja mám presne tento istý recept a robievam každý rok, ale až trochu neskôr, koncom septembra.... môžem potvrdiť, že je to výborná, chrumkavá čalamáda :-)
ketty3811
Dobre,že máme tie komentáre pod receptami,aspoň sa nám niektoré recepty pripomenú.:-)Šalátik je výborny a určite je najlepšie ho urobiť z tej zimnej kapusty.
basto
Dufam, ze tam naozaj nejde ziadna voda :) ani ten nakladac sa "nerozraba" :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia