V jednom hrnci

alexdidi - fotkaalexdidi, 26. apríla 2010

Toto je veľmi obľúbený recept v našej rodine, pretože je rýchly a veľmi chutný. Mám ho od mojej babičky, ktorá žila mnoho rokov v Zobraziť celý popisToto je veľmi obľúbený recept v našej rodine, pretože je rýchly a veľmi chutný. Mám ho od mojej babičky, ktorá žila mnoho rokov v USA a odtiaľ pochádza aj tento recept.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-4podľa veľkosti ks
2 ks
1 ks
asi 1 kg
1-2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca vložíme kapustu rozrezanú na 4časti, ošúpané zemiaky celé,klobásu vcelku, cesnak, 1 cibuľu,č.korenie, rascu, bobkový list a soľ.Zalejeme vodou tak,aby všetko bolo ponorené a dáme variť.Keď voda zovrie, varíme na miernom ohni 15 minút, potom prilejeme ocot a ešte 5 minút varíme.Potom vodu zlejeme.Kým sa nám všetko varí si na masti osmažíme nadrobno pokrájanú 1 cibuľu do ružova.Servírujeme tak,že na tanier dáme 1/4 kapusty, 1/2-1 klobásku a zemiaky a všetko výdatne polejeme masťou s cibulkou.Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

jody
Za 15 min? Tak to musím vyskúšať!
marlen
myslím,že musí byť výborné, prírodné......už sa teším na novú kapustu



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia