Toto je veľmi obľúbený recept v našej rodine, pretože je rýchly a veľmi chutný. Mám ho od mojej babičky, ktorá žila mnoho rokov v Zobraziť celý popisToto je veľmi obľúbený recept v našej rodine, pretože je rýchly a veľmi chutný. Mám ho od mojej babičky, ktorá žila mnoho rokov v USA a odtiaľ pochádza aj tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca vložíme kapustu rozrezanú na 4časti, ošúpané zemiaky celé,klobásu vcelku, cesnak, 1 cibuľu,č.korenie, rascu, bobkový list a soľ.Zalejeme vodou tak,aby všetko bolo ponorené a dáme variť.Keď voda zovrie, varíme na miernom ohni 15 minút, potom prilejeme ocot a ešte 5 minút varíme.Potom vodu zlejeme.Kým sa nám všetko varí si na masti osmažíme nadrobno pokrájanú 1 cibuľu do ružova.Servírujeme tak,že na tanier dáme 1/4 kapusty, 1/2-1 klobásku a zemiaky a všetko výdatne polejeme masťou s cibulkou.Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Diskusia k receptu