Uralský zákusok fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 4. februára 2012
Uralský zákusok (fotorecept)
Foto: nikola166

Moje včerajšie pečenie :)

6
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Tmavé cesto:
500 g
200 g
200 g
1 ks
1 ks
2 PL
Svetlé cesto:
250 g
200 g
200 g
2 ks
1 PL
Krém:
1 liter
1 ks
150 g
3 ks
200 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme cestá - tmavé aj svetlé.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Svetlé rozdelíme na tri časi, zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do mrazničky.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tmavé cesto si taktiež rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme džemom - ja som dala marhuľový, ale hodil by sa radšej nejaký kyselkavý. Posypeme nahrubo posekanými orechmi. Množstvo som neuviedla, každý podľa chuti.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme cestá z mrazničky a nastrúhame na orechy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa cestá upečú, pripravíme si krém. Najprv si uvaríme puding zo zlatých klasov a cukrov, necháme úplne vychladnúť.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo vymiešame s vychladnutým pudingom, ktorý pridávame po častiach. Nech Vás nemýli ten malý kus masla - celý zákusok som robila z polovičnej dávky :)

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém natrieme na vychladnuté pláty.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Polejeme čokoládovou polevou a necháme zmäknúť do druhého dňa.

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nie je to veľmi pekný zákusok, ale tá chuť pečených orechov, džem.. no proste úúžasnéé :)

    Uralský zákusok (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tatranka
To ti verím,že zákusok je úžasný.Veď sú tam samé dobroty.
danila
koláčik je náhodou krásny a zaujímavý, ukladám
3sandra3
je prekrásny a isto veeeľmi chutný,,, ukladám do kk a vyskúšam čo najskôr
vierik
Krásny zakusok,určite aj veľmi dobrý a už aj uložený KK.Keby som nemala už upečené tak ho hneď aj vyskúšam :-)


marcy
dobre kalorická BOMBA :) hneď by som si dala ....a zajtra ďalší,jeden kúsok nestačííííí
cinkla
Aj mne sa paci, az na ten palmarin. Ale ved sa da nahradit maslom, nie ?
babinka
aka velkost plechov to ma byt? akosi si to neviem predstavit, kolko je cela davka a kolko polovicna, lebo aj mne by stacilo vyskusat z polovicnej davky
babinka
matematicky si to viem vyratat, ale nemam predstavu, ked tvoj kolacik sa mi vidi velky, ze z akeho plechu....nech viem, ako cesto vyvalkat....recept sa mi paci, aj ked toho masla tam ide privela, nooo, snad to nebude take ............:))))))))))))
marijanka712
@nikola166 to asi myslela tak , že piekla z polovičnej dávky , ale formy si zachovala , len použila mnešie plechy aj mám asi cca polovičný plech ako je maximálny plech použivaný v rúre , ale tri cestá spracovala podla popisu aj ja som si recept musela 2x prečítať , aby som pochopila, že na každý tmavý plát naniesla pred pečením lekvár, orechy a svetlé cesto a spájala s vareným krémom výsledok môže byť úžasný , ale velmi sýty zákusok sa mi páči a preto ukladám do kk
nikola166
ďakujem za komenty :) My sme už zákusok aj pojedli. Prepáčte, keď je to nezrozumiteľné. Rozpis surovín je na normálny veľký plech, ale ja som robila polovičnú dávku, ako je uvedené. Preto som napísala rozpis na veľký plech, lebo každý väčšinou používa ten. Ale my sme mali aj iné, tak preto som musela robiť menšiu dávku.
nikola166
no áno, je to kalorická bomba.. ale priznajme si - väčšinou tie su najlepšie :D a ešte - môj menší plech má rozmery 29 x 26 cm. Ale hovorím - rozpis surovín je na normálny veľký plech ! :)
evanaaa
@nikola , ja mám teda dlhé vedenie, trikrát som si to prečítala, kým som zistila, že bledé cesto sa strúha a márne som ho hľadala. Ale keď sa tak vezme, koláčik môže byť dobrý aj bez toho nastrúhaného cesta, ak sa niekomu nechce toľko robiť.
vopice11
krasny zákusok a musí byť aj dobrý, palmarín do cesta patrí, do krému už dala máslo, veľmi dobre, už len treba upiecť a maškrtiť:)))
karolka
Vyzerá výborne, určite tak aj chutí, ale mňa zaujal ten názov. Uralský? Vždy sa mi páčia nezvyčajné názvy.
mariena1
nikola166 pišeš,že si robila z polovičnej davky,..a plnka je rozpisana na dany recept cesta?Mne sa zda malo masla...Chcem ho robit na sviatky,
kristina47
najprv som si myslela,že je to žerbo rezy,ale tento môže byť ešte lepší.ukladám a určite vyskúšam.
miralove
Super receptik!!! ... chvalim!!!
Muzu pouzit maslo misto palmarinu a misto zlateho klasu pudinkovy prasek? Ziji na Floride a tady to nesezenu.
Dekuji za odpoved!
Mirka
ria52
No aj ja som uz nieco popiekla ale toto je nezrozumitelne na prve precitanie treba precitat aspon 3krat aby sa pochopilo ako to piest.
anina6
ukladám, taký je zaujímavý, tak že vyskúšam a ked sa osvedčí, prekvapím rodinku na Vianoce.
6majka6
..vraj koláčik nie je pekný...je nádherný... :)))
nikola166
ďakujem za komenty :) a prepáčte, keď Vám pripadá recept nezrozumiteľný.
kamila785
zákusok musí byť dobrý, veď pečené orechy ničím nenahradíš




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia