Údené bravčové na kapuste fotorecept

megdesign - fotkamegdesign, 20. februára 2014
Údené bravčové na kapuste (fotorecept)
Foto: megdesign

Že večera dnešná? :)

20 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
1,5 kg
1,5 kg
20 dkg
5 strúčikov
1/4 čl
1 čl
1/2 čl
1/4 čl
6 ks
6 ks
6 ks
1/4 čl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Nakrájame si na kocky slaninu.

    Údené bravčové na kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu vysypeme do pekáča, poukladáme vyžmýkanú kyslú kapustu, na vrch poukladáme na plátky nakrájaný cesnak.

    Údené bravčové na kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kapustu po vrchu posypeme kmínom, prihodíme bobkáč, čierne celé a nové korenie. Kožu na kolene narežeme na cca 1cm mrežu a "posadíme" do stredu pekáča. Podlejeme cca 2 dcl vody a dáme prikryté piecť do rúry na cca 150°C. Tak hodinku...

    Údené bravčové na kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si ošúpeme zemiaky, nakrájame na štvrtinky/osminky - podľa veľkosti. Posolíme, pokoreníme, posypeme mletou paprikou, zázvorom, citrónovou kôrou, nastrúhame muškátový orech. Prehodíme, aby sa zemiaky pekne obalili v "marináde". Po cca hodinke skontolujeme koleno. Ak je tak na 3/4 hotové, prisypeme "marinované" zemiaky. Späť do rúry, stiahneme na 120°C.

    Údené bravčové na kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po cca pol hodinke odokryjeme, zvýšime teplotu na max /v mojom pripade 250°C/ a necháme jemne - tak 10 min - osmažiť zemiaky, nech chytia kôrku. Vsio. ;)

    Údené bravčové na kapuste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

boxik
Práve nedávno som sa nechal zlákať krásnym údeným kolem a tak aspoň viem ako ho pripraviť, myslel som na tradičnú fazuľovicu a na to sa mi zdá príliš pekné.
hanak
Tak toto určite doporučím môjmu lekárovi. Budeme mať radosť obaja. Bohužiaľ, takéto veci neskutočne ľúbim. Ale sem tam ma hádam netrafí šľak.
eviana
@megdesign , fajne si navaril, ani riadu veľa nenarobil, veľmi chválim :)
@hannak , lekárovi prelep oči kyslou kapustou, šak to vitamínová bomba :)
medovnicek
musím vyskúšať, ja údené mäso do slova a písmena milujem, aj keď viem, že je nezdravé, nedokážem si pomôcť, ak ho máš rád aj ty, tak ti pridám recept na jeho prípravu, ktorý nás naučila naša kolegyňa, na alobal dáš údené mäso, okolo naukladáš cesnak, plátky cibule, alobal dobre uzatvoríš, dáš na suchý plech, dáš do rúry vyhriatej na 180 C a dáš piecť - pečie sa toľko, koľko váži mäso, napríklad ak váži 1 kg, tak ho pečieš jednu hodinu
beliana
a zemiaky zmäknú? Lebo pokiaľ viem, ak sa robia s kyslou kapustou, zostanú tvrdé...
ywett
toto mám rada, dala by som si :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia