Ja som ten recept nasiel na inej webovej stranke a ked som tu polievku uvaril doma tak ju kazdy hned oblubil.
Postup
-
1
Papriky rozkrojte na 4 časti, vyčistite ich vnútro. Uložte papriky na plech tak, aby ich šupa bola na vrchu, pečte ich na najnižšom stupni, kým nezčernie šupka. Šupku dajte dole a odhoďte. Takto ste urobili paprikový pretlak, ktorý dodá polievke charakteristickú, výnimočnú chuť. Zohrejte veľkú panvicu, pridajte slaninu, cibuľu a pretlačený cesnak. Miešajte až kým cibuľa nezmäkne. Pridajte kmín, varte 1 minútu, pridajte pretlak z paprík, rajčiny z konzervy, rajčinový pretlak a zeleninový vývar. Varte neprikryté asi 30 minút, alebo kým to mierne nezhustne. Primiešajte fazuľu z konzervy, varte 2 minúty. Podávajte ozdobené bazalkou alebo vňaťkou s chlebom alebo hriankami.
Diskusia k receptu