uzasna rajcinovo-fazulova polievka

alojzbakula - bez fotkyalojzbakula, 31. decembra 2012

Ja som ten recept nasiel na inej webovej stranke a ked som tu polievku uvaril doma tak ju kazdy hned oblubil.

Suroviny

2
4
1
2
2male lyzice
1
1/2
1
1l




Postup

  1. 1

    Papriky rozkrojte na 4 časti, vyčistite ich vnútro. Uložte papriky na plech tak, aby ich šupa bola na vrchu, pečte ich na najnižšom stupni, kým nezčernie šupka. Šupku dajte dole a odhoďte. Takto ste urobili paprikový pretlak, ktorý dodá polievke charakteristickú, výnimočnú chuť. Zohrejte veľkú panvicu, pridajte slaninu, cibuľu a pretlačený cesnak. Miešajte až kým cibuľa nezmäkne. Pridajte kmín, varte 1 minútu, pridajte pretlak z paprík, rajčiny z konzervy, rajčinový pretlak a zeleninový vývar. Varte neprikryté asi 30 minút, alebo kým to mierne nezhustne. Primiešajte fazuľu z konzervy, varte 2 minúty. Podávajte ozdobené bazalkou alebo vňaťkou s chlebom alebo hriankami.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia