Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom

helena10 - bez fotkyhelena10, 15. júna 2023
Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom
Foto: helena10

Suroviny

Korpus:
3 ks
150 g
3 PL
3 PL vlažná
150 g
1/2 bal.
štipka
Čučoriedkové želé:
7 dl domáci
2 dl (sirup, voda)
z 1/2 citróna
3 PL
1/2 bal.
1 bal. (prášok)
1 bal.
Krém mascarpone-tvaroh:
250 g
250 g
2 PL
Na plech:
 (na vymastenie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Na korpus šľahám celé vajcia s cukrom do peny. Pridávam striedavo olej, vodu. Nakoniec na 3-krát sypem múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešam.

  2. 2

    Cesto nalejem a upečiem na okrúhlom plechu s priemerom 24 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie a bok plechu som vymastila a posypala múkou. Pečiem 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.

  3. 3

    Do kastróla vylejem celý domáci kompót aj s čučoriedkami. Na miernom ohni nechám zovrieť, pridávam citrónovú šťavu aj cukry. Miešam, vlejem práškový malinový puding so Zlatým klasom rozmiešané v ďalších 2 dl šťavy, uvarím hustý krém – domáce želé.

  4. 4

    Horúci krém – nie vriaci – nalejem na vychladnutý korpus, ktorý som si preložila na podnos. Obopla som ho čistou obručou z okrúhlej formy, v ktorej sa piekol. A na bok som si pomohla pásikom papiera na pečenie. Horúci krém rozotriem, zarovnám a zase nechám vychladnúť a stuhnúť.

  5. 5

    Krém pripravím vyšľahaním mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom. Natieram rovnomerne na vychladnuté domáce čučoriedkové želé. Na noc odkladám do chladničky.

  6. 6

    Ozdobujem podľa vlastného vkusu. Použila som aj kvety ďateliny lúčnej, byliny, ktorá je jedlá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia