Torta - Jankov vláčik

smailikova - fotkasmailikova, 13. augusta 2012

Torta vznikla na oslavu 1. narodenín môjho syna. Keďže je veľmi teplo, vymysleli sme si šťavnatú tortu plnú ovocia, ktorú môže bez výčitiek aj Zobraziť celý popisTorta vznikla na oslavu 1. narodenín môjho syna. Keďže je veľmi teplo, vymysleli sme si šťavnatú tortu plnú ovocia, ktorú môže bez výčitiek aj oslávenček :)

Suroviny

orechový korpus:
4 ks
180 g
170 g
100 g
13 g
8 g
7 PL
1 PL
1 PL
Základný korpus: (pečieme 3x)
4 ks
160 g
160 g
2 g
4 PL
pomarančový krém:
0,5 litra
1 ks
1 ks
2 PL
250 g
1 ks
šľahačkový krém:
0,5 litra
100 g
250 g
jahodový krém:
0,3 litra
40 g
125 g
250 g
100 g
okrem toho:




Postup

  1. 1

    Upečieme si orechový korpus a následne aj 3x základný korpus (ja som nechala 2x žltý a 1x som pridala nastrúhanú čokoládu) na plechu vystlanom papierom na pečenie.

  2. 2

    Pomarančový krém: Z mlieka, pudingu, maizeny a 3PL cukru si pripravíme klasickým spôsobom puding. Pomaranč zbavíme šupiek , nakrájame na malinké kúsky. Spojíme s vychladnutým pudingom a mascarpone.

  3. 3

    Šľahačkový krém: (pripravíme večer pred plnením) uvaríme si 0,5 litra 33% šľahačky s bielou čokoládou - pozor nenecháme vrieť, len aby sa rozpustila čokoláda. Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a spojíme s mascarpone.

  4. 4

    Jahodový krém: Z mlieka a pudingu si uvaríme puding do ktorého zašľaháme ostatné suroviny.

  5. 5

    Korpusy si na plechu rozrežeme na 4 časti. Vrstvíme: orechový korpus-džem-pomarančový krém-biely korpus-džem-maliny-jahodový krém-biely korpus-džem-čučoriedky-šľahačkový krém-korpus s čoko hoblinkami. 1. korpus vytvarujeme do tvaru vláčika. Boky som zdobila poťahovou hmotou z penových cukríkov a na vrch som nakopila ovocie. Malému veľmi chutila :)

    Torta - Jankov vláčik - obrázok 5

Diskusia k receptu