Tofu v papierikoch fotorecept

viera111 - fotkaviera111, 16. augusta 2014
Tofu v papierikoch (fotorecept)
Foto: viera111

Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí aj "mäsožravcom". Vymyslela som ho sama, raz keď Zobraziť celý popisTakto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí aj "mäsožravcom". Vymyslela som ho sama, raz keď som blúdila po obchode a hľadala niečo na večeru, aby som prekvapila manžela. Bol to risk, ale podarilo sa :-).

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks (alebo jogurt)
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Základom receptu je hotová zmes korenia "Maggi nápady Šťavnatý steak s provensálskym korením", ktorá je pripravená na mastnom papieri. Pôvodne je určená na kuracie prsia, ja som ju použila na Tofu biele natur. Na večeru pre dvoch stačí jedna kocka tofu, pre väčších hladošov treba viac.

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začneme prílohou - uhorkový šalát na spôsob tzatziky: uhorku olúpem a postrúham na rezančeky.

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám jednu kyslú smotanu a pretlačím jeden strúčik cesnaku. Posolím, pomiešam a odložím do chladničky, kým sa pripraví tofu.

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tofu pokrájam na plátky cca pol centimetra hrubé - ja si pripravím radšej menšie kúsky, ľahšie sa s nimi pracuje.

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maggi papieriky si tiež nastrihám na menšie kúsky a zabalím do nich plátky tofu. Popritláčam a opekám na suchej teflónovej panvici asi 3 minúty z každej strany. Teplotu dávam na 6.-7. stupeň (z max. 9) - ale to už každý zvládne podľa vlastného odhadu. Hotové dám nabok, poukladám ich ešte v papierikoch na seba, aby nevychladli.

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom utriem panvicu suchou papierovou utierkou a pripravím na nej hranolky. Dávam len trošku oleja, po rozohriatí vsypem hranolky a za občasného premiešania opekám. Na záver osolím. Kto chce zdravú večeru, spraví si varené zemiaky. Servírujeme už samozrejme bez papierikov :-). Dobrú chuť!

    Tofu v papierikoch (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

micanela
cakam komentare, ktore ta ukamenuju za pouzitie polotovaru

mne sa to paci, ked nie je cas stat nad sporakom tak to potesi - ja isto vyskusam
kvet8inka
Super napad,doma mam vsetky ingrediencie,vyskusam na veceru,ale len so šalatom bez hranoliek.
ivav
raz môžeme vyskúšať aj polotovar, mne sa recept pozdáva, vyskúšam ho s varenými zemiakmi
viera111
Tento recept samozrejme nie je prezentáciou veľkého kuchárskeho umenia, skôr je to nápad na kombináciu chutí. Čo sa týka polotovarov - bežne používam hotové koreninové zmesi, táto má navyše výhodu v tom, že je pripravená na papieri a teda aplikácia na tofu alebo aj na mäso je veľmi pohodlná a dá sa grilovať bez tuku (samotný papier je mastný, ale je toho menej ako keby sme dávali tuk na panvicu). Hranolky majú povesť nezdravého jedla (toľko zatracované fastfoodové jedlo), ale ja by som ho nezavrhovala. Veď keď si občas dáme rezne alebo halušky so slaninou, prečo by sme si občas (povedzme raz za dva mesiace) nemohli dať aj hranolky - navyše - keď sa k tomu tofu s uhorkovým šalátom tak hodia (naozaj odporúčam vyskúšať to s hranolkami). Prípadne - existujú aj mrazené zemiakové krokety, ktoré sa pečú v rúre - s tými je to tiež dobré.
1x trasko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia