Foto: jarbra
:-) Nas varechac - 2010 mi posunul recepty z tofu, za ktory velmi pekne dakujem. Oslovil ma tento receptik a hned som ho Zobraziť celý popis:-) Nas varechac - 2010 mi posunul recepty z tofu, za ktory velmi pekne dakujem. Oslovil ma tento receptik a hned som ho vyskusala, je vyborny, kto ma rad jedla z tofu odporucam je to ,, mnamky ,,. Recept som si trochu upravila.
Suroviny
POTREBUJEME: | |
1 bal. |
|
2 ČL |
|
|
|
4 PL |
|
3-4 ks |
|
1/2 kocka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
5 PL |
|
maly kusok |
|
podla potreby |
|
podla potreby |
|
podla potreby |
|
PRÍLOHA: | |
alebo linguine |
|
Postup
-
1
Suroviny, ktore potrebujeme:
-
2
Tofu oplachneme, vytlacime prebytocnu vodu a nakrajame na mensie kocky.
-
3
Klinceky si rozdrvime a pripravime si bujon zeleninovy.
-
4
Olej si zohrejeme, pridame tofu a osmazime z oboch stran do chrumkava.
-
5
Vyberieme z panvice na cisty tanier.
-
6
Do panvice pridame bujon, rajciny,( tie som nemala ) pretlak, skoricove drievko, kardamon, klinceky, organo, hrozirnka, mlete cierne korenie, sol. Nechame prevriet, dame na mensi plamen a varime odkryte asi 25 minut.
-
7
Pred koncom asi 3 minuty do omacky pridala som tofu a spolu povarila. Na zaver pridame 1/2 lyzicky hnedy cukor. ( Kedze sa mi zvysila uvarena cestovina z predosleho dna, vyuzila som ju na tento recept. ) Cestovinu som zmiesala spolu s omackou a tofou.
-
8
Tofu s orientalnou paradajkou omackou, podavame na linguine alebo ryzovych rezancoch. Mozme podavat aj ryzu, ja som si pridala k cestovinam calamadu, ktora mi velmi chuti.
Diskusia k receptu