Tofu rezne na zemiakovo–brokolicovom pyré

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 17. apríla 2013
Tofu rezne na zemiakovo–brokolicovom pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
25-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 ml
1 PL
20 g
 štipka
podľa potreby
1 ks šťava a kôra
150 g
3 ks
250 g
300 g
300 g
50 g
10 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Zo sójovej omáčky, škorice, koriandra, pomarančovej šťavy a nastrúhanej kôry, soli a sezamových semienok pripravíme marinádu, namočíme do nej syr a necháme v chlade asi 24 hodín.

  2. 2

    Syr potom nakrájame na kúsky, obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom oleji.

  3. 3

    Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky. Uvaríme ich v osolenej vode. V druhom hrnci oblanšírujeme brokolicu tak, že ju ponoríme do vriacej vody na 3–5 minút, zlejeme a opláchneme studenou vodou, aby nestratila farbu. Nevaríme príliš dlho, aby sa uchovali vitamíny. Opláchnutú brokolicu rozmixujeme a pridáme do scedených a popučených zemiakov. Ručným mixérom potom zmes dobre vymiešame a dochutíme maslom, mliekom a soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia