Tofife po slovensky

jazavka - fotkajazavka, 22. decembra 2012
Tofife po slovensky
Foto: jazavka

Tento recept už robím roky, je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj malé deti, kto má rád karamel bude ho milovať ako ja...

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Uvaríme si salko, vychladíme ho, rozpustíme si čokoládu s cerou, postupne dávame do košíčkov po troške - tak aby nám čokoláda zakryla dno.

  2. 2

    Pridáme za malú (mokka) lyžičku salka - plnú, do neho vtlačíme lieskový orech a vrch zalejeme znova čokoládou.

  3. 3

    Dozdobíme podľa vlastnej fantázie, dáme zatuhnúť a môžeme konzumovať, prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

miamia
výborný recept, týmto sa veru zavďačím synovi :)
danda3
Paráda, tiež robievam podobné, len namiesto orieška dávam arašidy v čokoláde.♥
gubics
Ako dlho treba variť Salko, tiež 3 hodiny ako do iných zákuskov,lebo na to nemám už trpezlivosť.
aroooo
tak toto je podľa mojej chuti, hoci sladké nemôžem vyskúšam,ochutnám a zvyšok rozdám, mám kúpené už karamelové salko, môže byť???????? kk
ejmepb
Nezvyknem kupovať salko, ale urobím si karamelový krém: cukor upálim na karamel, pomaly tenkým prúdom zalejem domácou šľahačkou a povarím na hustejší krém, je to rýchlejšie a lacnejšie. Vyskúšam či sa to osvedčí do tohto receptu a ďakujem za tip, tofife zbožňujem.
izabella929
veľmi pekné a poriadna kopa guličiek iste veľmi chutných.-) Želám prekrásne Vianoce...)
paeva
ejmepb, môžeš uviesť k tvojmu karamelovému krému gramáž? dakujem
ejmepb
@paeva ,prepáč až teraz som sa dostala k toffife. Robila som z 10 dkg čokolády, do malých košíčkov ako na bonbóny. Karamelová plnka: 15 dkg kryš. cukor som upálila na karamel, veľmi pomaly som prilievala 1,5 dl šľahačku tak, aby sa mi hneď rozpúšťal karamel a nerobili sa hrčky, na miernom ohni som varila na hustejší krém /cca 6-8 min./, do horúceho som pridala maslo 50 g /možno som mohla dať o niečo viac/. Osvedčilo sa. Ak vyskúšaš, daj vedieť. Urobila som cca 40 bonbónov.
ilusa
jejda kolko dobrych napadov,najprv recept samotny,potom salko v tlakovom hrnci a este aj karamelovy kremik zo smotany.Dakujem,dakujem,vsetko odskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia