Točený medovník

usakova - bez fotkyusakova, 11. decembra 2010

Je to medové cesto, pečiem ho hlavne k Vianociam, nie je suchý ako vykrojené medovníky.

40
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

600 gramov
250 gramov
4 celé
100 gramov
1
4 PL,tekutý
1 kávová lyžička
300 gramov
300 gramov, sekané




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na doske zmiesime, najlepšie deň vopred a dáme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň rozdelíme cesto na 4 diely. Každý rozvalkáme asi na hrubku 1,3 cm, nie velmi natenko, aby nepopraskalo pri pečení. Natrieme vrstvou slivkového lekváru, posypeme nahusto sekanými vlašskými orechami a stočíme do rolády. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  2. 2

    Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 st. Celzia asi 25 minut. Rolády necháme vychladnút a potom zabalíme do celofánu alebo potravinárskej fólie. Pred použitím krájame ako roládu na kúsky.

Diskusia k receptu

ailuj82
ja som ešte nerobila, ale jedla a je to výborné. Tento rok sa mi to asi už nezmestí do rozpoču pečenia :)
lubjak
oo,tento recept je vynikajuci,dakujem za inspiraciu
tothka
Aj ja robievam tento recept ako medovú roládu, je skutočne výborná a v chlade veľmi dlho vydrží.
meryla333
aj ja robím,je to výborná roláda,ale nám nevydrží vždy ju zjeme skor
havino
robievam, volam to ružomberský perník, dávam aj hrozienka,orechy, aj kandizované ovocie
canteenka
kedysi davno som robila taky liaty pernik a davala som donho jeden rozmixovany marhulovy kompot aj so stavou
A bol vyborny.Ale stratila som recept.Robieva ho niekto z vas?Pomozete mi?Ak ho robievate napiste pre vsetky gazdinky recept urcite sa nam zavdacite
usakova
No ved Vianoce sa blížia, ale nemusí byt na Vianoce, može byt aj skor, jesenné dni s teplým čajom....vyskúšajte, je dobrý.
olinka
Včera som ho robila a je výborný, ďakujem za ďalší super receptík do zbierky.