Teplý jarný ázijský šalát

2010 - bez fotky2010, 2. júna 2010
Teplý jarný ázijský šalát
Foto: 2010

Volam to radsej salat lebo cina sa robi vzdy zo surovej zeleniny nikdy nie z mrazenej a tato kombinacia je velmi rychlo pripravena aby Zobraziť celý popisVolam to radsej salat lebo cina sa robi vzdy zo surovej zeleniny nikdy nie z mrazenej a tato kombinacia je velmi rychlo pripravena aby nestratila chrumkavost co sa neda spravit z mrazenej zeleniny. Takze teply azijsky salat z cinskej kapusty ,cerstvej zelenej fazulky , mladeho zeleneho hrasku , fazulovych klickov a mladej mrkvy s kuracimi prsiami a koriandrovou omeletou.

3-4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 ks
1 ks
100  g
100  g
2 ks
125  g
100  ml
350  g
2   cm
1 ks
1 lyzica
2  lyzice
2  struciky
2  ks
3  lyzice
4  lyzice




Postup

  1. 1

    Klasicka cina sa robi ze vsetko sa nakraja na drobno a samostatne sa pripravuju ingrediencie ktore sa na koniec zmiesaju.V nasom prida sme isli na moderny "fusion" kde suroviny boli poukladane na seba. Takze zeleninu ( mrkvu , cibulu,jarnu cibulku, cesnak,jarnu fazulku , zazvor cinsku kapustu a cervenu feferonku -nemusi byt ) pokrajame na velmi jemne jullien, aby sa co najrychlejsie pripravila.Mlady hrasok a fazulove klicky nepotrebuju skoro ziaden cas pripravy cca. 1minuta prehriat.

  2. 2

    Kuracie prsia sme pokrajali na tenke sliziky.Vo woku sme do rozohriatoho oleja dali osmazit trosku cibule a cesnaku pridali kuracie prsia oprazili podliali vyvarom ochutili a pridali trosku koriandru a podusili cca. 10 minut do makka. Do woku sme do horuceho oleja dali cibulu , cesnak a zazvor a chilli oprazili pridali mrkvu, zelenu fazulku a cinsku kapustu podliali kuracim vyvarom a sladkou chilli omackou. Miesali a dusili podla chute v nasom pripade len cca 5- 7 minut cca 2 minuty pred koncom sme pridali zeleny hrasok a fazulove klicky s nasekanou koriandrovou vnatou a jarnou cibulkou ochutili solou a korenim.

  3. 3

    Na panvici sme rozohriali olej a vyliali sme zmes na koriandrovu omeletu ( 2 vajicka vymiesane s 2 lyzicami na drobno nasekanej koriandovej vnate a sol ). Omeletu sme zrolovali a nakrajali na sliziky.

  4. 4

    Na misku sme dali azijsku zeleninu na nu poukladali dusenu kuracinu a ozdobili koriandrovou omeletou. Tento salat je vyborny aj ako vegetarianska varianta len s omeletou na sliziky bez kuraciny.

Diskusia k receptu

babav
To by sme mali jedavat aspon raz za tyzden ,po cely rok.
Krasne ,chutne,zdrave!
tinca
@2010 hneď som vedela,že je to od teba, krásne, ukladám, konečne recept, že budem mať všetko okrem koriandra musím pozháňať. Pýtam sa miesto ryžového vína môže byť aj naše biele?? Keby si vedel, aký je u nás problém s čerstvou zeleninou už mesiac leje, celý východ je pod vodou je vyhlásený III.st. povodňovej aktivity a na tržnici nič, čo v máji bývalo.
honestka
@2010- tesim sa, ze bude dostatok zeleniny, ktora konecne rastie inde ako vo vodnom kupeli v skleniku-lebo leto u nas je vacsinou salaty a BBQ.
chcela som sa opytat ohladom tych "krabich tyciniek" je to to iste co tu predavaju ako "nepravy krab-z ryby Pollock"?-dik za odpoved.
2010
honestka,
presne na slovensku klamu, jasne ze mas pravdu tu sa to tiez vola ;
"imitation crab stick " a este napisu z akej ryby to je.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia