Teľacia saltimbocca

vikusik149 - bez fotkyvikusik149, 26. apríla 2012

preslávené talianske jedlo, obohatené voňavou bylinkovou omáčkou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

8 plátkov (každý po 80 g)
8 plátkov
1 hrsť
4 PL
1 ks strúčik , nakrájaný na plátky
4 PL
 (na podávaniu)
  (na podávaniu)




Postup

  1. 1

    Mäso ľahko osoľte (slanina je sama o sebe dosť slaná) a okoreňte. Plátok slaniny položte na pracovnú plochu. Položte naň 2 šalviové lístky a na tie plátok mäsa. Slaninu preložte cez mäso a upevnite špáradlom. Opakujte aj s ostatnými plátkami mäsa.

  2. 2

    V panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Opekajte teľacie v dvoch dávkach- 2 minúty z každej strany. Uchovajte teplé.

  3. 3

    Nahrubo nasekajte zvyšnú šalviu, rozpusťte zvyšné maslo, pridajte cesnak a opekajte asi 1 minútu. Prihoďte šalviu, prilejte citrónovú šťavu a miešajte ďalšiu minútu, pokiaľ šťava trochu zhustne.

  4. 4

    Teľacie rezne saltimbocca podávajte so zemiakovou kašou, fazuľkami varenými na pare a preliate šalviovou omáčkou.

Diskusia k receptu

wegar
Toto je recept Vaška Friča uvedený v Apetite 5/2012. Nestačilo na zaujímavé recepty upozorniť v diskusii? Zaváňa to trochu chválením sa cudzím perím...
majsterka
toto nie je recept V.Friča ale Talianske jedlo,tak ako u nás napr.zemiakové lokše
2010
@majsterka , mas uplne pravdu je to dedinsky recept rozsireny okolo Stredozemneho mora je v Spanielsku , Taliansku , Grecku atd. to je to iste ako keby si V.Fric narokoval recept na Spanielske vtacky...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia