Tekvica s uhorkovým šalátom

eraserhead - fotkaeraserhead, 1. augusta 2013
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
Uhorkový šalát:
10 ks
1 zväzok
2 PL
6 PL
4 PL
Studená omáčka:
400 g
4 strúčiky
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Tekvica: Tekvicu nakrájame na asi 1cm kolieska, očistíme obalíme v jemne osolenom jogurte a následne v rozmrvených lupeinkoch do ktorých sme pridali sezam a ľan.Dáme na pečiaci papier, jemne pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 a 30 minút.

  2. 2

    Uhorkový šalát: Zmiešame ocot, olej, med, nasekaný kôpor a na jemné kolieska nakrájané uhorky. Jemne dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Dáme vychladiť

  3. 3

    Studená omáčka: Do hustého jogurtu pretlačíme cesnak, pridáme olej a nasekaný kôpor, jemne solíme a dochutíme čerstvo zomletým korením. Dáme vychladiť

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia