Talianske makové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 5. decembra 2010

Suroviny

Cesto:
250 g
150 g
120 g
5 ks
250 g
1 ks
1 ks
Plnka:
250 g, mletý
50 g
1 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky, cukor, maslo, práškový a vanil. cukor vymiešame do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a zmiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dame ho zapiecť.

  2. 2

    Plnka: Mak, olej, mlieko a cukor vymiešame do penista. Plnku rozotrieme na zapečené cesto.

  3. 3

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a rovnomerne ho navrstvíme na plnku. Koláč dopečieme a hotový pokrájame.

Diskusia k receptu

babidka
mne je to jedno , hlavne ze vyzera ohromne chutny:-))))
danculka
Som prekvapená , že Talianske neviem,ale tam sa mak neje,čo som čítala.Ale nemusia byť zlé,ukladám.
gogogo
Občas ho robievam aj ja a je veľmi dobrý.
3sandra3
pivonka,,,ďakujem, ano zabudla som napísať : do bielkov zašľahať1-2 PL prášk.cukru...prepáčte :-)
ajrin
v Taliansku sa ozaj mak neje, dokonca je zakazane ho pestovat .Moja svokra talianka si raz velmi pochutila na slivkovych guliach,vyrobenych zlatymi rukami mojej mamicky a hojne posypanych makom,chcela vediet co to je to cierne a ked pochopila uz aj utekala na WC skrikom " opium" a mozte si predstavit kde ta dobrota skoncila-a pritom to bola zdravotna sestra
evanaaa
Tak toto som veruže nevedela, zaujímevé, kto im to a kedy " nabalákal" o maku. Veď mak je zdravý, obsahuje veľmi veľa vápnika, čiže dobrý na kosti, ópium je šťava z nezrelých makovíc, možno je to iný mak, ale veď mak sa zberá až po dozretí. takže by som koláč premenovala, nech to nezavádza, ten názov a taký dobrý si ani nezaslúži byť " taliansky ".
alena45
tieto rezy som robievala veľmi dávno, sú jednoduché aj pre začiatočníka a vynikajúce. Je ale dôležité mať dobrý sladký mak, lebo je ho tam dosť veľká vrstva. Škoda, že tu nie je obrázok, sú veľmi pekné aj na reze - žlto-čierno-biele. Tiež nerozumiem prečo sa volajú talianske, ale aj ja som ich dostala pod týmto názvom. Skôr by so ich nazvala vatikánske, žlto biele a čierne sutany.
3sandra3
aha, pardon, ano, treba aj mlieko do cesta.... to mi akosi vypadlo.
anina6
tento koláčik poznám a pečiem ho aj ja, je ozaj dobrý.