Talianska bábovka fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 7. novembra 2016
Talianska bábovka (fotorecept)
Foto: mitzy

Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 ml
100 ml (alebo slnečnicový)
100 g
100 g
100 g
80 g
3 ks
1 bal




Postup

  1. 1

    Olivy nakrájame na krúžky. Tvrdý syr nakrájame na kocičky. Parmezán nastrúhame. Paradajky v oleji nakrájame na malé kúsky.

    Talianska bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame tri celé vajcia, striedavo pridávame múku, prášok do pečiva, teplé mlieko, olej a soľ. Nakoniec primiešame pokrájaný tvrdý syr, nastrúhaný parmezán, olivy, sušené paradajky a tymián.

    Talianska bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymastíme formu na bábovku a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40 minút na 180 stupňov.

    Talianska bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bábovku necháme vychladnúť vo forme inak by sa mohla rozpadnúť. Potom už iba podávame ku čaju alebo vínku. Dobrú chuť :)

    Talianska bábovka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
@Monty469 (7.11.2016 19:09)
Tiez som bola zvedava na chut. Je vynikajuca. Olivy v nej nemaju taku vyraznu olivovu chut, takze urcite sa niekedy oplati vyskusat ;)
nadia56
zaujimavy recept,
s horucim cajom, na chladny jesenny podvecer, je tato babovka urcite velka dobrota,
podobny recept mam na olivovy kolac na plech, len namiesto mlieka davam biele vino ☺
1x mitzy
mitzy
@Nadia56 (8.11.2016 01:25) to je dobry napad s vinkom. Ano, variant moze byt viac :) v povodnom recepte neboli paradajky v oleji, ale ja som ich tam pridala. Robia tomu celemu taku bodku. Na plech tiez skvely napad vyliat.