Tahina / Tahini - na použitie fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 24. júna 2011

V predchádzajúcom recepte "Tahina - základ" som Vám poskytla recept na základnú sezamovú "omáčku". V tomto recepte by som Vám rada poskytla jeden zo Zobraziť celý popisV predchádzajúcom recepte "Tahina - základ" som Vám poskytla recept na základnú sezamovú "omáčku". V tomto recepte by som Vám rada poskytla jeden zo spôsobov jej prípravy, ktorý sa najlepšie hodí ku grilovaným mäsám, a ktorý nám doma chutí najlepšie. (Pozn. tento spôsob prípravy je uvedený aj v mojom recepte na Shawermu, ale aby ste to nemuseli prácne hľadať, pridávam ako samostatný recept)

5 minút
príprava

Suroviny

5 ČL (základná omáčka)
1/2 ČL
 štipka
 štipka
 štipka
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme 5 ČL tahiny - základnej omáčky.

    Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tomu pridáme 1/2 ČL octu.

    Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme štipku soli, čierneho mletého korenia a kmínu (cumin).

    Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme 2-3 PL vody a dobre vymiešame. POZOR!!! - čím viac a náruživejšie budeme miešať, tým nám bude omáčka viac hustnúť :-D

    Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame.

    Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

stava
vyzera to super, len neviem ako to podavat k tomu grilovanemu masku...ako omacku na namacanie uz ugrilovaneho masa...ci ako omacku, ktorou to potierame a az tak grilujeme...hm?
hanelore
same fajnovosti sem davas, mna by potesil recept na machrous :o), lebo ten milujem a kamaratova mama z Kahiry sa vzdy hneva, ked k nim pridem a chcem jest mahrous a nie to, co mi oni navarili :o)))) {ale samozrejme v dobrom}
hanelore
ahoj, chodievam, aj ked som teda riadne dlho uz nebola, ozvem sa ti na mail...
janaalizibolenova
mimo ine, mozes mi opisat, ako "mahrous" vyzera??? este som sa s nim nestretla osobne vo svojej, alebo svokrinej kuchyni , teda aspon nazov mi nic nehovori...
lucylee
tu je to strasna drazoba, takze si myslim, ze si potesila viacerych...
janaalizibolenova
no ja som si tu tahinu raz kupila na SK, lepsie povedane mama ju kupila, takze neviem, kolko stala...ale chutovo to bolo aj vyzorovo nieco uplne ine ....tu to nie je az take drahe, ak chces mozem vam doniest na kostovku tunajsiu....maju od mini baleni po pol kilove a kilove balenia....mne taka kupovana vydrzi veeelmi dlho normalne len v skrinke ulozena...tu , co mame na slovensku kupovanu, som radsej dala do ladnicky....jeden nikdy nevie
hanelore
machrous je z bôbu, niečo ako ful - doma to nerobia, jedli sme to vonku na ulici, hmm.. poslem ti mailom fotku asi aby si vedela co to je :)
hanelore
je to kvazi taky rozvareny bob s tahini urcite, potom tam bola cibulka, paradajka, horcica, koreniny a samozrejme olej a k tomu fantasticky egyptsky celozrnny chlieb mnam mnam :o)