Tvarohový prepadnutý koláč

martinkob - bez fotkymartinkob, 23. mája 2011

Toto je najlepší tvarohový koláč na svete. Nebojte sa, cesto má byť také riedke. :D Dobrú chuť!

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks surové
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
2 1/2 hrnčeka
1 balíček
Plnka:
50 dag
2 ks surové
1 balíček
2 PL /um
trošku
trošku
podľa zváženia




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky našľaháme s cukrom zamiešame olej, mlieko, múku preosiatu s práškovým cukrom a na záver ľahko zamiešame ľahký sneh z bielkov;

  2. 2

    Všetko zmiešame dáme do sáčku a rožok odstrihneme;

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený plech a do neho s plnkou v sáčku vtĺáčame plnku v tvare mriežky. Do každého nevyplneného priestoru pridáme ovocie (marhule sú najlepšie).

Diskusia k receptu

vierik
Výborny koláčik,ale už sú tu minimálne 3 verzie :-)
evanaaa
Každý nevie, že sú tu, mne sa tiež páči, tvaroh mám rada, nieje krémový tak vydrží, dobrý ku káve a ku kakau.
3sandra3
ja mám tiež rada tvaroh a aj broskyne, či marhule, to je jedno,,, dávam si do kk
aleana
hm,že najlepší na svete? A pre koho? Čo keď ja zistím že pre mňa nie je najlepší na svete? Ja mám najradsej krémové, tak pre mňa je najlepší cheesecake. Tým nechcem spochybňovať hodnotu ani kvalitu tohoto koláčika,určite je chutný...
aleana
hm,že najlepší na svete? A pre koho? Čo keď ja zistím že pre mňa nie je najlepší na svete? Ja mám najradsej krémové, tak pre mňa je najlepší cheesecake. Tým nechcem spochybňovať hodnotu ani kvalitu tohoto koláčika,určite je chutný... @Martinkob nič v zlom :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia