Foto: irenaw
Sezóna višní :-)
Suroviny
cesto: | |
210 g |
|
70 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
maková plnka: | |
300 g |
|
100-150 g |
|
tvarohová plnka: | |
500 g |
|
100-150 g |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
okrem toho: | |
750 g |
|
môžu byť: | |
5 PL |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, maslo nakrájané na kocky, vajce a štipku soli dáme do robota. Krátko premiešame, len kým sa to nespojí.
-
2
Roztlačíme do formy, ktorú sme predtým potreli maslom. Cesto má byť trochu aj po bokoch formy. Formu odložíme do chladu aspoň na 30 minút.
-
3
Zomelieme mak a premiešame s cukrom. Rovnomerne nasypeme na cesto.
-
4
Nasledujú očistené višne.
-
5
Tento krok inokedy nerobievam. Na višne som nasypala asi 2 hrste rozmixovaných piškót. Zostali mi, keď som piekla štrúdle. Koláču to neuškodilo ani neprospelo, nejak sa tam stratili :-).
-
6
Tvaroh rozmixujeme s mliekom, cukrom a žĺtkom. Podľa použitého tvarohu možno bude treba trochu viac mlieka. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh. Tvarohovú hmotu rozotrieme na višne.
-
7
Pečieme na 180°C cca hodinu. Skúsime špajdľou. Pred krájaním necháme celkom vychladnúť. Piekla som vo forme s priemerom 28 cm.
Isto je to fajnový.
Veruže ho aj urobím . Ukladám