Foto: eraserhead
Pri výbere mäsa buďte dôsledný, nakoľko sa v podstate konzumuje viac surové ako tepelne upravované.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniak má kvalitné a pekné mäso ktoré si zaslúži dôstojnú úpravu.
-
2
Pistácie nasekáme alebo zomelieme nadrobno, sušené rajčiny (použijeme suché nie z nálevu) nasekáme na drobno pridáme celý mak a strúhanku.
-
3
Aby sa nám lepšie pracovalo môžete si tuniaka na polhodinku vložiť do mrazáka. Nakrájame na hranolčeky asi 2 x 2 cm
-
4
Tuniaka potrieme olivovým olejom a dôkladne obalíme v pistáciách. Drobná rada: ak už máte kvalitnú surovinu, nezničte ju pridávaním všetkého možného čo doma nájdete.
-
5
Na panvicu dáme malé množstvo oleja a zohrejeme na požadovanú teplotu. Teraz prichádza najdôležitejšia časť. Na to aby sme dosiahli výsledný efekt v reze opekáme na strednom ohni najviac 20 sekúnd z každej strany. Ak to tam necháte dlhšie tuniak bude celý biely. Je vhodné na každý nový kus použiť nový olej a panvicu vyčistiť kuchynskou utierkou, preto sa viac hodí menšia panvica.
-
6
Vyberieme a krájame ostrým nožom na asi 1 cm široké kocky. Servírujte úhľadne upravené.
ma.......