Tuniak v kruste z pistácií

eraserhead - fotkaeraserhead, 4. júla 2011

Pri výbere mäsa buďte dôsledný, nakoľko sa v podstate konzumuje viac surové ako tepelne upravované.

35 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g čerstvý
30 g
20 g
1 PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Tuniak má kvalitné a pekné mäso ktoré si zaslúži dôstojnú úpravu.

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 1
  2. 2

    Pistácie nasekáme alebo zomelieme nadrobno, sušené rajčiny (použijeme suché nie z nálevu) nasekáme na drobno pridáme celý mak a strúhanku.

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 2
  3. 3

    Aby sa nám lepšie pracovalo môžete si tuniaka na polhodinku vložiť do mrazáka. Nakrájame na hranolčeky asi 2 x 2 cm

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 3
  4. 4

    Tuniaka potrieme olivovým olejom a dôkladne obalíme v pistáciách. Drobná rada: ak už máte kvalitnú surovinu, nezničte ju pridávaním všetkého možného čo doma nájdete.

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu dáme malé množstvo oleja a zohrejeme na požadovanú teplotu. Teraz prichádza najdôležitejšia časť. Na to aby sme dosiahli výsledný efekt v reze opekáme na strednom ohni najviac 20 sekúnd z každej strany. Ak to tam necháte dlhšie tuniak bude celý biely. Je vhodné na každý nový kus použiť nový olej a panvicu vyčistiť kuchynskou utierkou, preto sa viac hodí menšia panvica.

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme a krájame ostrým nožom na asi 1 cm široké kocky. Servírujte úhľadne upravené.

    Tuniak v kruste z pistácií - obrázok 6

Diskusia k receptu

jarunka
Krasny vysledok. Nie kazdy vie upravovat tunu. Uz som ho mala aj v restauracii a vysledok nebol nalepsi ale mala som aj vynikajuci. Hovoria, ze tepelne upravovanie tuny sa konci v ustach :-))
babav
Vyzera krasne,ale chyba mi k nemu omacka (sojova) a "wasabi mash potatoes" ;-)
gman
au. ina pecka. klobuk dole. krasny recept, super kompozicia, vyborne zabery
ajrin
A este -odkial mas takeho krasneho tuniaka?Ze ty si si odskocil do talianska na trh a teraz nam robis chute!!!
eraserhead
@ajrin kúpil som ho tu na rodnej hrude, z talianska som si priniesol samé dobroty najviac si však cením šafrán, indické papričky a syr
ma.......
tykadielko
bomba....ryby môžem každý deň.....krása-to by sa vo mne rýchlo stratilo :-)))))
dada1010
waw, vyzerá dokonale, v strede ružovučký ako má byť...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia