T bone steak s rukolovým šalátom a aioli

2010 - bez fotky2010, 13. septembra 2010
T bone steak s rukolovým šalátom a aioli
Foto: 2010

Dobry steak nemusi byt utopeny v omacke ani marinovany cez noc na to su ine lacnejsie masa ani netreba hromada zemiakov Zobraziť celý popisDobry steak nemusi byt utopeny v omacke ani marinovany cez noc na to su ine lacnejsie masa ani netreba hromada zemiakov ale " len" so salatom ako super delena strava.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  kg
2  lyzice
200  g
4
100  g nakladane
1 ks, mensi opeceny
1  lyzice
2  lyzice




Postup

  1. 1

    T bone steaky dame grilovat a pripravime podla postupu: http://varecha.pravda.sk/recepty/popularny-steak-t-bone/9530-pouzi.html

    T bone steak s rukolovým šalátom a aioli - obrázok 1
  2. 2

    Baklazan sme osupali nakrajali na hranolky namocili do osolenej vody po pol hodine vysusili a dali vyprazat do zlatista. Oprazene baklazany sme dali na papierovy obrusok osusit. Nakladane olivy sme odkostkovali a nakrajali na kusky.Paradajky nakrajali na platky .Vsetko premiesali s umytou cerstvou rukolou a zaliali dresingom z vineho octu , extra panenskeho oleja cerstveho mleteho korenia a morskej soli .

  3. 3

    Aioli sme spravili podla receptu od Amelie , len sme porusili tradiciu a pridali citronovu stavu. http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-aioli/8308-pouzi.html#koment3

Diskusia k receptu

frezia68
Neviem,prečo si myslím,že to mäsko by nebolo super mäkké?Asi preto,že to nerobím a nepoznám,ale vyzerá to báječne a krásny kus steaku...chuťovo určite výborné.
jody
Je veru krásne, to z tu (peňaženke) dostupných surovín nespravím. :-)
sovka62
Máš pravdu, som síce všežravec, ale v tomto prípade SOM ZA DELENÚ STRAVU! - takúto!
amelie
@2010 , vrtalo mi hlavou to aioli bez vajec... uplne nahodou som minule listovala v susedkinej starej kucharke z roku 1902 a natrafila som tam na "aillade toulousaine", ktora je znama uz od stredoveku. hned som si spomenula na teba, ci by ta to nezaujimalo. v recepte je uvedene, ze sa v maziari rozdrvi na jemnu kasicku 8 strucikov cesnaku s 10-imi vlasskymi orechmi. pomalicky sa prilieva olivovy olej. omacka sa pridava k pecenym masam a toulouskym klobasam, ale moze sa vraj natierat aj na opecene krajce sedliackeho chleba k polievke.
2010
@eraserhead to vyzera super co si pridal presne nalada, inac ta kravicka bola asi skrizena so slonom steak mal 1.2 kg. a boli aj tradicne fazulky a citron ako sa patri na Fiorentina.



2010
@eraserhead , este jedna poznamka, robime steaky casto z lacnejsieho aj z draheho , ale tato Talianska verzia Bistecca alla fiorentina z Chianiny bola naozaj spica .


ethanel
Ja chceeeem tiez :) asi idem za Head Chef nech vola dodavatela a vari veceru pre staff, pekne si ma nastartoval.
afataga
prepanajana to je nadhera, spustil si mi pavlovov reflex



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia