Špenátovo - syrové cestoviny

yyyyanula - fotkayyyyanula, 22. septembra 2012

Moji dvaja chlapi milujú špenát, tak sa snažím vymýšľať všelijaké variácie, aby sa nám neprejedol. Tieto cestoviny sú lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku Zobraziť celý popisMoji dvaja chlapi milujú špenát, tak sa snažím vymýšľať všelijaké variácie, aby sa nám neprejedol. Tieto cestoviny sú lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku a ešte nikdy sa mi nestalo, aby sa zvýšili do druhého dňa. Dokonca aj moja sestra, ktorá špenát neznáša ešte zo školských čias, ich ohodnotila ako - chutné :)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
122  g
122 g
2 ks
3 PL
2 PL
1 KL
Omáčka:
1 ks
1-2 ks podľa chuti
1 väčšia
3-4 strúčiky podľa chuti
 nemusí




Postup

  1. 1

    Z hladkej a polohrubej múky, soli, vajec, oleja a vody vymiesime mäkké cesto. Necháme hodinu oddýchnuť pod utierkou, rozdelíme na 2 rovnaké diely, vyvaľkáme natenko, nakrájame na rezance a môžeme dať hneď variť do vriacej osolenej vody s trochou oleja na cca 10 minút. Podrobnejší recept na domáce cestoviny je v mojich receptoch: Domáce cestoviny

  2. 2

    Cestoviny sa varia, teraz príde na rad rýchla špenátová omáčka. V hrnci si roztopíme kúsok masla, pridáme nakrájanú cibuľu, o niečo neskôr cesnak (nemusia byť nadrobno, všetko sa neskôr rozmixuje ponorným mixérom). Chviľku opražíme, keď je cibuľa mäkká, pridáme roztopený špenátový pretlak. Necháme prejsť varom - najlepšie pod pokrievkou, lebo vriaci špenát prská. Vmiešame syr v črievku, ja dávam 2 črievka, pridáme mleté čierne korenie, papriku, ak je potrebné, tak soľ, počkáme kým to prejde varom. Omáčka je hotová - vmiešame ju do cestovín alebo cestoviny k omáčke a môžme jesť. Nech Vám chutí :)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia