4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme múku ,vajce,prášok do pečiva,soľ,mlieko a špenát dobre vymiešame na cesto,ktoré necháme postáť.
- 2
Halušky hádžeme do osolenej vriacej vody.Keď vyplávajú hore sú uvarené.Osedíme a prepláchneme studenou vodou.
- 3
Na oleji urobíme bešamel zalejeme mliekom,pridáme nastrúhanú nivu,nakrájaný tavený syr a na malom plameni miešame kým sa syr nerozpustí,pridáme prelisovaný cesnak,biele mleté korenie.Keď omáčka hustne pridávame postupne kyslú smotánka.Necháme krátko prejsť varom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu