Špaldové rožky
Špaldové rožky

Špaldové rožky

crenai - fotkacrenai, 10. januára 2022
Špaldové rožky
Foto: crenai

Klasické maslové rožky so špaldovou múkou.

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
125 g
1 KL
2 PL
1 KL
100 ml
1/2 bal.
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások.

  2. 2

    Zmiešame všetky suché ingrediencie, maslo a pridáme vzídený kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho podkysnúť, kým zdvojnásobí objem.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 4 kusy a vyvaľkáme cca 5 mm hrubé trojuholníky. Tie potrieme trochou vody a zrolujeme. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Jemne potrieme roztopeným maslom a pečieme v rúre 20 minút pri 200 °C.

  5. 5

    Hotové rožky necháme vychladnúť na mriežke.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavý povrch majú tie rožky, akoby boli z dreva:), no iste sú chuťovo obstojné. A chrumkavé.....
crenai
@evanaaa (10.1.2022 17:24)

Mne tieto práve chuťovo vyhovujú najviac. A povrch, to bola skôr náhoda. 😀
marienka44
Zoznam surovin je v takom poradí, ako sa pridávajú do misy? Maslo a všeobecne tuk sa do kysnutých ciest dáva nakoniec. Ty ho máš napísaný v texte pred kváskom. Sušené kvasnice aj vykysnú ako kvások klasický? Zaujíma ma, koľko váži jeden trojuholník cesta. Minule som piekla podľa receptu z Varechy rožky a jedna guľka cesta na 1 rožok vázila 80 g. Ja sa prikláňam k vyššej váhe, min. 85 g. Ako je to v tomto recepte?
crenai
@marienka44 (11.1.2022 08:37)

Poradie surovín je popísané v postupe. Sušené kvasnice vykysnú a cesto nevážim.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia