Foto: eraserhead
Jedlo plnej chuti, a napriek tomu jednoduché a rýchle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak máte čerstvého homára - živého, dajte ho do vriacej vody na 3 min. Ak máte mrazeného nechajte pomaly rozmraziť a prepolte ostrým nožom na dve časti.
-
2
Opatrne odstránime črievko.
-
3
Klepetá tesne pred vložením do panvice naklepneme aby tekutina ktorú obsahujú vytiekla do omáčky.
-
4
Na oleji speníme šalotku a cesnak. Cesnak krátko potom ako získa zlatú farbu odstránime. Pridáme homára a necháme chvíľu prevoniať, pridáme víno a necháme odpariť.
-
5
Pridáme rajčiny - passatu dostatočnej hustoty, veľmi jemne solíme prípadne koreníme. Popri tom si dáme variť špagety. Krátko pred dovarením špagiet homára vyberieme a odložíme do tepla.
-
6
K rajčinovej omáčke ktorá by mala byť už riadne hustá pridáme petržlen.
-
7
Pridáme uvarené špagety, krátko poprehadzujeme. Ešte medzi tým uložíme homára na tanier a pridáme trocha špagiet.
Diskusia k receptu