Foto: eraserhead
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Väčšiu cuketu si nakrájame na kocky.
-
2
Na panvici zohrejeme olej pridáme cesnak a necháme krátko prevoniať (cesnak môžete potom vybrať). Pridáme cuketu jemne osolíme krátko poprehadzujeme na panvici a pridáme tymián (komu vadí chuť tymiánu nech ho tam jednoducho nedá). Teraz si dáme variť špagety a špargľu. Špargľu stačí v pare alebo vo vysokom hrnci nožičkami dole, stačia 3 minuty. Keď je špargľa hotová vyberieme a uložíme do tepla, prípadne na okamžik do vody s ľadom pre zachovanie farby. Ak by sa z cukiny nepustilo dostatok vody podlejeme vodou v ktorej sa varia špagety.
-
3
Krátko predtým ako sa uvaria špagety pridáme špargľu, jemne poprehadzujeme.
-
4
Uvarené špagety prehodíme na panvicu krátko a jemne prehodíme, ak chcete cvrknite aj trocha vody zo špagiet.
Preto radsej moju dnesnu panensku variantu na gnocchi radsej nepridam.