Šošovicový prívarok po mojom

memory - bez fotkymemory, 29. septembra 2013

Troska som si ho vylepsila a je vyborny a vhodný aj pre deti ;-) Foto pridám neskor, lebo už ho niet :-)

Suroviny

1/2 balíčka
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 PL
 troška
 troška
100 - 200 ml
 troška




Postup

  1. 1

    Šošovicu deň pred varením namočíme a ráno ju preplachneme a dáme variť v čiste vode. Do hrnca so šošovicou pridáme bobkový list a varime do makka.

  2. 2

    V druhom hrnci si na troške oleja opražíme na jemno nakrájanú šalotku (cibuľu alebo pór), pridáme pretlaceny cesnak a necháme kým troška zmäkne. Potom pridáme lyžicu hladkej múky a metličkou miešame, aby sa nám neurobili hrudky. Pridáme vodu a lejeme pomaly, rozmiešame metličkou (rozhabarkujeme) a pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa varila. Osolíme, pridáme vegetu a necháme povariť. Ak sme dali viac vody, tak necháme odkryté a voda sa pomaličky vyparí. Potom som pridala troška, cca 1 dl - 1,5 dl sojového mlieka z DM-ka alpro soya cuisine a necháme troška povrieť.

  3. 3

    Na koniec som dala troška masla, keď som odstavila šošovicu. K tomu sme mali zemiakovú kašu a obyčajný párok opražený bez oleja v mikrovlnke na funkcii crips.

Diskusia k receptu

slavka11
tak toto som nepochopila naco je dobre dat sojove mlieko ked nakoniec tam je pridane maslo. nechapem zamer ci to mal byt bezlaktozovy recept alebo o co slo. Inak to moze byt chutne len toto vzhladom k tomu ze mam intoleranciu laktozy a pouzivam do varenia a pecenia zasadne odlaktozovane mliecne produkty ma to zarazilo.
memory
Slavka v tom netreba hladat logiku :-) Co bolo v chladnicke, to sa pouzilo. Minulo sa kravske a mali sme proste doma na skusku sojove a tak som ho vyskusala, ale kazdy si ho moze prisposobit podla seba ;-) Detom to takto chutilo, ze si dali duplu a pre mna je to najvacsia odmena ;-)
evanaaa
Dobrý nápad, šošovicu som už dávno nerobila, mala by som, ale so smotanou, zdravé s nezdravým, tak nám to chutí. Ale zaujímavá sa mi zdá príloha k šošovicovej omáčke ( alebo k prívarku), zemiaková kaša. U nás je k nej najlepší chlieb.
marta23
Šošovicu netreba pred varením namáčať na noc do vody. Toto mi raz povedal jeden spolupracovník, ktorý sám dobre varil. Ja som si to vzala k srdcu a odvtedy šošovicu nenamáčam.