Foto: uzaska
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do mierne posolenej vody s lyžičkou olivového oleja.
- 2
Na troške oleja rýchlo opečieme kolieska mrkvy a kocky cibule, posypeme karí a mčk (podľa osobných preferencií), zalejeme vývarom/bujónom/čistou vodou, pridáme šošovicu a necháme variť približne 10 minút. Na záver posolíme, dochutíme citrónovou šťavou a pridáme cesnak. Rozmixujeme tyčovým mixérom na omáčku.
- 3
Burgre: tieto na obrázku sú z hotovej sušenej zmesi z dm drogérie, ako rýchlovka ideálne.
- 4
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu