Smotanové cestoviny

hladoschka - bez fotkyhladoschka, 23. februára 2011

TEN POSTUP TREBA DAT DO POSTUPU NIZSIE, TOTO JE KOLONKA PRE POPIS RECEPTU. REDAKCIA 1.uvaríme cestoviny 2. biele korenie, cesnak (celý/nadrobno/na plátky) a smotanu necháme spolu Zobraziť celý popisTEN POSTUP TREBA DAT DO POSTUPU NIZSIE, TOTO JE KOLONKA PRE POPIS RECEPTU. REDAKCIA 1.uvaríme cestoviny 2. biele korenie, cesnak (celý/nadrobno/na plátky) a smotanu necháme spolu zovrieť 3. varíme, kým smotana mierne zhustne, trvá 5-7 minút, treba to sledovať 4.pridáme na jemno postrúhaný parmezán a cestoviny 5. môžeme zapiecť v trúbe len tak alebo pridať navrch další parmezán variácia: orestujeme nakrájané huby na masle 2-3 min., pridáme hubové/čierne korenie a potom postupujeme od bodu 2. Smotana sa dá z časti nahradiť mliekom aby to bolo diétnejšie.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 ml
2 strúčiky
50g
variácia:
7 ks




Postup

  1. 1

    Zatiaľ čo robíme omáčku, necháme variť cestoviny

  2. 2

    (Ak chceme aj s hubami, orestujeme ich na masle 2-3min., pridáme korenia a až potom smotanu) Necháme zovrieť smotanu s cesnakom (nakrájaným na plátky, v celku alebo pretlačený- záleží podľa chuti) a bielym korením (celým ktoré vyberieme alebo mletým ak chceme pikantnejšie) Ak chceme smotanovú cesnakovú omáčku tak pridáme viac strúčikov nakrájaných na plátky. Môžeme aj rozmixovať.

  3. 3

    Ked smotana začne hustnúť, pridáme najemno nastrúhaný parmezán a cestoviny. Odstavíme Môžeme dať aj len tak zapiecť, alebo ešte pridáme navrch další parmezán. Smotanu môžeme s časti nahradiť mliekom, ako chceme niečo diétnejšie.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia