Foto: eraserhead
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Potrebujeme čerstvé slávky. Tieto špičkou noža otvoríme. Je potrebné dávať si pozor aby ste si nespôsobili úraz, nakoľko čerstvé slávky budú odolávať.
-
2
Snažíme sa mušle otvoriť tak aby sme ich neporušili. Takže vyberieme umyjeme a osušíme, buď s papierom ale lepšie s bavlnenou utierkou (mám ich zopár z Indie, aspoň na tej vysačke je to napísané). Všetko robíme s citom.
-
3
Obalíme v múke.
-
4
Potom dáme do rozšľahaných vajec kde sme pridali štipku soli.
-
5
A nakoniec obalíme v postrúhanom chlebe. Dá sa použiť aj čerstvý chlieb alebo pečivo ktoré necháme zamraziť a potom nastrúhame, prípadne použite strúhanku hrubšieho zrna.
-
6
Vyprážame dozlata v horúcom oleji. Odložíme na papier pre odstránenie prebytočného oleja. Okamžite podávame.
ja kupujem cerstve v Metre a aj v Carefoure ich obcas mavaju