Foto: vavan
Výborné cesto na využitie s akoukoľvek vašou obľúbenou slanou plnkou.
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravme cesto. Do veľkej dáme všetky suroviny na prípravu cesta. Spracujeme hladké cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa maslo v rukách nezačalo topiť. Ak je treba pridáme ešte trochu múky, môžme spracovať aj v mixeri s hnetacími metličkami.
-
2
Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 30 minút chladiť.
-
3
Kým sa cesto chladí pripravíme si náplň: Cukinu umyjeme pokrájame na tenké kolieska, posolíme, pokladieme na papierové utierky a necháme 15 minút odstáť kým pustia vodu .Po 15 minútach priložíme na vrch papierové utierky a kolieska osušíme
-
4
Do misky si nastrúhame syr a zmiešame s kyslou smotanou.
-
5
Cesto vyberieme s chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh alebo ovál s priemerom 30cm.
-
6
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a preložíme vyvaľkané cesto na plech. Cesnak pretlačíme a zmiešame s olejom.Cesto potrieme cesnakovým olejom nanesieme plnku nie celkom do okrajov 3cm necháme voľné.Obložíme cukinou kraje cesta preložíme navrch plnky to som už zabudla odfotiť, potrieme cesnakovým olejom kraje aj cukiny.Môžeme posypať bazalkou.Nakoniec kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť.
-
7
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu