Skoro japonský šalát z bielej reďkovky a mrkvy

2010 - bez fotky2010, 29. apríla 2010
Skoro japonský šalát z bielej reďkovky a mrkvy
Foto: 2010

Je to povodny japonsky recept na Namasu salat len prisady "dashi" ktora sa da tazko zohnat ich (polievkovy zaklad) bol zameny na Vegetu Zobraziť celý popisJe to povodny japonsky recept na Namasu salat len prisady "dashi" ktora sa da tazko zohnat ich (polievkovy zaklad) bol zameny na Vegetu a japonska biela redkva daikon bola nahradena nasou, preto pisem skoro japonsky -ale chutovo velmi podobne. Je to velmi rychly a jednoduchy recept ktory sa pouziva aj ako naklada verzia.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300  g
300  g
4  lyzice
2  lyzice
1/2  lyzicky
1 lyzica
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Osupanu redkvicku a mrkvu nakrajame (nestruhame) najlepsie na V krajaci na zapalky na tenko. Tradicne v japonsku posolia redkvu ( daikon ) a mrkvu a zleju stavu, aby bol nalev vyraznejsi. Ja som robil "skoro recept" tak som stavu nezlial tak som nemusel pridat tolko vody a nalevu. Spravime si nalev z rozrobenej vegety ( ked mame dashi v prasku tak z toho)v troske vody (alebo aj maggi kocku), pridame ryzovy ocot alebo biely ocot a mirin ryzove vino a trosku cukru.

  2. 2

    Vsetko premiesame a nechame odstat min. 10 minut, ale tento salat je naozaj dobry az na druhy den, ked prejde chutami.V japonsku tento salat nakladaju ako nasu calamadu do flias vtedy sa prida viac vody - nalevu. Servirujeme ozdobene troskou sezamovych semienok- nemusi byt.( mi sme mali cierne tak sme pridali tie). Inak daikon redkvicka sa pouziva aj v tradicnom lekarstve pre mnozstvo enzymov ktore rozkladaju tuky plus obsah vitaminu C.Hovori sa ze ma proti rakovinove vlastnosti.

Diskusia k receptu

2010
jedna poznamka,
ja som to robil z daikonu velkej bielej redkve, poriadne uzavriet do nadoby lebo ked sa odlozi do ladnicky ma dost prenikavu vonu.
marlen
dve moje obľúbené suroviny, vyskúšam zatiaľ bez ryžového vína a octu (noha ma nepustila na nákupy)takže s jablčným octom ktorý a predsa len dodám pravý silný vývar. čierne bodky na tom vyzerajú zábavne!
sovka62
To musí byť veľmi dobré. Mama robievala šalát z čiernej reďkve, ktorú sme dopestovali a celú zimu skladovali v pivnici. Vtedy sa čerstvá zelenina v zime skoro nevyskytovala, takže toto bolo príjemné osvieženie. Korenila ho len rascou, a bol naozaj dobrý. S vôňou to bolo podobné, ale tak voňajú všetky reďkve a reďkvičky. Takže prikryjeme a nevadí.
honestka
som rada, ze tieto vsetky suroviny si mozeme kupit v cersvom stave. kde su tie casy, ked sme sa museli spolahnut trebarz na zazvorovy prasok, v ktorom bolo asi viac soli ako zazvoru. Vzdy si nieco odkukam, dcerka tam stravila rok a tak ma naucila jest veci, o ktore som predtym nejavila taky zaujem a navyse je to vsetko take zdrave! takze 2010, vdaka za obohatenie tohto portalu od teba...
marianne69
vegeta a Ty? nemozne:-D,nerypem,len som hladala dalsie recepty na salaty z bielej redkovky a tu hla:-),mam podobny,len bez octu a ryzoveho vina,ale aj tento sa mi velmi paci,musim to ryzove vino pohladat,a tiez toto struhanie na velke pasiky vyzera ovela krajsie ....
2010
Cha cha... to som tam dal zo srandy lebo dashi sa da asi tazko kupit na Slovensku ( u nas sa Vegeta bezne nepredava ).
používateľ nemá avatar
sle
sle
tento šalát je fantastický, síce nevonia moc dobre, ale chutí skvele. vďaka za recept :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia