Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Škoricové rezy s kyslou smotanou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 21. mája 2023
Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: olinecka

Fantastické rezy vhodné na sviatočné posedenie, ktoré prekvapia chuťou. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník.

30
porcií
50-60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
200 g
1 bal.
štipka
100 ml
Na pokvapkanie korpusu:
Puding:
900 ml
6 PL
3 bal. v prášku (alebo Zlatý klas)
Smotanový krém:
250-300 ml (33 %)
1 bal.
400 ml (16 %)
2 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme štipku soli, cukor, vyšľaháme do penista a po častiach vmiešame olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a varechou zapracujeme do vaječného základu.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech 25x30 cm vyložíme papierom a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na puding a smotanový krém.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený korpus preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus dáme na plech, vrch upravíme, pokvapkáme mliekom.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na pripravený korpus. Necháme vychladnúť.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smotanový krém: Kyslú smotanu, vanilínový cukor zmiešame spolu. Vyšľaháme smotanu a šľahačku po častiach zmiešame s kyslou smotanou.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanový krém rozotrieme po celom povrchu pudingu.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a rezy posypeme mletou škoricou.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto rez, dobrú chuť.

    Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia