Sicílske zucchini agrodolce - sladkokyslá cukina

2010 - bez fotky2010, 1. augusta 2010
Sicílske zucchini agrodolce - sladkokyslá cukina
Foto: 2010

Na Sicilii nam jasne dali na javo ze oni nie su Taliansko. Tak aj tento recept ma skor viac spolocne s arabskou kuchynou.Takze zucchini agrodolce. Opekana Zobraziť celý popisNa Sicilii nam jasne dali na javo ze oni nie su Taliansko. Tak aj tento recept ma skor viac spolocne s arabskou kuchynou.Takze zucchini agrodolce. Opekana cukina s hrozienkami , piniovymi orieskami a ancovickami.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
za hrst
za hrst
3 ks
1  lyzica
3  lyzice
2  struciky
1/2  lyzicky




Postup

  1. 1

    Za hrst hrozienok dame do pohara s vodou na cca. 15 minut napucat. Mlade cukiny nakrajame na palicky cca. 0.5 cm . Do vacsej panvice na rozohriaty olivovy olej pridame na drobno nakrajany cesnak ktory rychlo oprazime ( pozor aby neprihorel, lebo recept bude horky..a ma byt sladko kysly ). Pridame nakrajanu cukinu a dame ju oprazit do bledo zlatista .Pridame piniove oriesky a hrozienka z ktorych sme vytlacili vodu. Podlejeme octom a pridame 2 ancovicky , znizime plamen a ochutime cukrom a solou. Ked treba podleme trochou vody a dusime do makka cca 10 minut.

  2. 2

    Servirujeme izbovej teploty ako prilohu ozdobime na drobno nakrajanou ancovickou. Tohto receptu je vela lokalnych alternativ aj bez ancoviciek.

Diskusia k receptu

klaura
jednoduché, dýcha z toho exotika ... :) skúsim bez ančovičiek ... iné rybky v oleju nemôžu byť ? ančovičky v oleji som ešte nejedla a tak neviem posúdiť chuť, či sa zmení pridaním iných rybiek ...
starka
Mňa zaujali práve tie ančovičky - všetky recepty v ktorých sú súčasťou dostanú plnú chuť.
2010
klaura, ancovicky ( u nas zrolovana verzia su ocka) su velmi slane a ked sa daju na olej tak sa uplne rozpustia a davaju piquantnu chut, tu ich pouzivaju aj na miesto solenia.
frezia68
Práve mám doma zvyšné očká z osláv,tak urobím podľa Teba,pekný recept ....
babidka
ancovicky nemam az tak rada , ale v tomto jedle maju svoje miesto a urcite to najprv skusim podla tvojho originalu .-) a ked mi to kvoli nim nebude chutit , co tam dat ? este daj nejaku alternativu ....:-)
bozulka
@babidka ty si nemala rada očká?Ja som si ich zamilovala ešte ako mladá,ale vadilo mi,že niektoré boli "chlpaté".Potom som natrafila na ančovičkové filetky a tie som milovala na chlieb s maslom a na to naukladala pol krabičky ančovičiek...ojoj to bola mňamka,ale už som ich dávno nevidela.Budú stačiť aj očká a tie capary tam vadiť určite nebudú.Mám v komore plný koš cukín tak budú cukínové hody.Už boli placky na dva spôsoby,tak toto bude ďalší recept.Ďakujem.
klaura
@2010 : áááá pravdraže, očká ... na jednohubkách sú skvelé ... a tuším som aj počula, že sú to ančovičky ... :))) tento recept určite vyskúšam ... Ja kupujem ančovičky mrazené, tie sú výborné upečené do chrumkava ...
foska
Zrovna ako toto pisem, tak veceriam uzasnu dobrotu robenu podla tohto receptu. Fantazia!!! Dakujem.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia