Foto: 2010
Na Sicilii nam jasne dali na javo ze oni nie su Taliansko. Tak aj tento recept ma skor viac spolocne s arabskou kuchynou.Takze zucchini agrodolce. Opekana Zobraziť celý popisNa Sicilii nam jasne dali na javo ze oni nie su Taliansko. Tak aj tento recept ma skor viac spolocne s arabskou kuchynou.Takze zucchini agrodolce. Opekana cukina s hrozienkami , piniovymi orieskami a ancovickami.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Za hrst hrozienok dame do pohara s vodou na cca. 15 minut napucat. Mlade cukiny nakrajame na palicky cca. 0.5 cm . Do vacsej panvice na rozohriaty olivovy olej pridame na drobno nakrajany cesnak ktory rychlo oprazime ( pozor aby neprihorel, lebo recept bude horky..a ma byt sladko kysly ). Pridame nakrajanu cukinu a dame ju oprazit do bledo zlatista .Pridame piniove oriesky a hrozienka z ktorych sme vytlacili vodu. Podlejeme octom a pridame 2 ancovicky , znizime plamen a ochutime cukrom a solou. Ked treba podleme trochou vody a dusime do makka cca 10 minut.
- 2
Servirujeme izbovej teploty ako prilohu ozdobime na drobno nakrajanou ancovickou. Tohto receptu je vela lokalnych alternativ aj bez ancoviciek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu