Šešule

crazyinka - bez fotkycrazyinka, 3. februára 2012

väčšinou, keď vyprážame v trojobale - ostane nám buď múka, vajcia, strúhanka - alebo aj všetko..aby sme tieto zvyšky nevyhadzovali - urobíme z toho Zobraziť celý popisväčšinou, keď vyprážame v trojobale - ostane nám buď múka, vajcia, strúhanka - alebo aj všetko..aby sme tieto zvyšky nevyhadzovali - urobíme z toho zmiešaninu - ktorú môj otec nazval "šešule". Je to akási napodobenina fašírok - ale chutí to celkom fajn. My to podávame spolu s tým, čo sme vyprážali a so zemiakmi..

Suroviny

zvyšky z trojobalu
zvyšky z trojobalu
zvyšky z trojobalu
štipka príp. iné koreniny
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Ak vyprážame v trojobale - a ostanú nám nejaké zvyšky - jednoducho to všetko spojíme..My dávame len zvyšky - ale ak Vám ostalo veľa múky a málo strúhanky, príp. naopak, tak samozrejme sa to dá dosypať -a ochutiť podľa chutii..Mala by z toho vzniknúť hmota, z ktorej vypracujeme malé placky, príp. guľky - niečo ako faširky..Vypražíme na oleji z oboch strán..Keďže sa to robí len zo zvyškov - nie je toho veľa. My si to pridávame k vyprážanému jedlu a k zemiakom..Považujeme to len za takú chuťovku :)

Diskusia k receptu

afataga
ked som bola mala mali sme psika a volal sa Azor, u nas sa to volalo a dodnes vola Azorkov rezen :-) lebo to dostal havino aj teraz to dostane nasa fenka ako maskrtku
ewitka123
tvoj nazov ma pobavil, ked som bola mala moj brat ma volal šeše :)))
jody
U nás sa to volá "placek" a zjeme to skôr ako hlavné jedlo... :-)
aroooo
ja to robím tiež pravidelne, najlepšie je to ešte teplé a zvyknem do múky pridať aj štipku prášku do pečiva.
slawi
Ja so sestrou sme to volali mäkke mäso.Teraz to ma rada aj moja dcerka.
izabella929
aj ja to robím.-)) je to výborné...ale názov som tomu ešte zatiaľ nedala...veľmi zaujímavé a budem to od dnes aj ja volať ,,,,šešule,,,,,
tori111222
pripájam sa...je to ozaj chutné, môj syn to volal " škvarence " , chutilo mu to so zemiakovou kašou.. prajem pekný deň
vladkaku
...a my to voláme podľa rozprávky o Pampúšikovi - pampúchy, pridávame do toho sušený cesnak, bazalku a podobne... kto prv príde, ten prv zje a mne takmer nič nezostane
ela77
U nás sa to tiež uchytilo prvé a zjedlo, ale teraz to vždy odložím a dám ako závarku do polievky, pokrájané na kocky. Skúste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia