Slané krekry
Slané krekry

Semienkové krekry

crenai - fotkacrenai, 6. januára 2022
Semienkové krekry
Foto: crenai

Moje najčastejšie opakované jedlo. Stále ich mám po ruke miesto chipsov. ? Tento recept je na môj najobľúbenejší variant, ale koreniny, aj semienka Zobraziť celý popisMoje najčastejšie opakované jedlo. Stále ich mám po ruke miesto chipsov. ? Tento recept je na môj najobľúbenejší variant, ale koreniny, aj semienka si môže dať každý podľa chuti. ?

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g
20 g
20 g
20 g
20 g
3 strúčiky
2 PL
1 KL
1 KL
1 KL drvený
1 KL
1 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto sa bude lepiť, keďže je použitej málo múky, tak si treba priebežne namáčať ruky.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme tvary, aké sa nám najviac pozdávajú.

  3. 3

    Vykrojené kúsky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C 15 minút.

  4. 4

    Podávame len tak, alebo s obľúbeným dipom.

Diskusia k receptu

afataga
Ides ako motorova mys :-), tento rcp sa mi paci najviac.
Ja by som pokojne ochutnala aj niektore ine tvoje rcp., aj ked robit ich asi nebudem, ale tofu teda fakt nemusim a co je vegansky syr radsej ani nedomyslam :-)
crenai
@afataga (6.1.2022 13:13)

Nejdem, len vyťahujem z archívu. 🙂 Tofu používam minimálne a ak si dobre spomínam, aj z toho čo som pridal je len v jednom recepte. A vegan syr je rovnaká umelina, ako cheddar, pre predstavu a tiež som to skúšal len kvôli tomu, že na lasagne mi syr tak nejak patrí. 😀
crenai
@afataga (6.1.2022 13:51)

Zle som sa vyjadril. Myslel som tie plátkové syry, čo sa u nás predávajú, ako cheddar na chlebíčky. 😀
chemik
Je to výborné a jistě chutné i zdravé, protože semínka jsou bez slupek a proto upozorňuji, že lněná semínka vcelku jsou bez rozdrcení nestravitelná, trávicám traktem procházejí bez poškození a nevyužije se tak v nich obsažený zdraví velmi prospěšný lněný olej. Stejnou chybu obvykle dělají pekaři, kteří posypou semínky pečivo navrch a prezentují je za vyšší cenu jako zdravější vícezrnné pečivo, místo aby zamíchali podrcená semínka do těsta před pečením.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia