Sedliacky brmbolec

tlustoch - fotkatlustoch, 10. mája 2011

Tento recept som si opísal s televízie už hodne dávno.

15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks Malý okruhlí
1 kelímok  - hustá
6 ks (lunex
20 dkg
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Odrezať vrch chleba /taký klobúk/ a vybrať mäkký stred. Oravskú slaninu pokrájať na kocečky a vyškvariť ju. Vytopenou masťou vymastíme vnútro chleba a tiež pomastíme vybratý mäkký stred.

  2. 2

    Na drobno pokrájať pažitku, červenú papriku a zelenú papriku. Primiešať škvarky zo slaniny, kyslú smotanu, tavený syr, dôkladne premiešať a dochutiť korením a soľou. Túto plnku vliať do vnútra vymasteného chleba, na vrch položiť odrezanú časť. Roztopenou masťou natreme vrch a celý chlieb. Položíme ho na plech ,obložíme chlieb vybratými mäkkými mastnými častiami . Vyhrejeme rúru na 180 stupňov ,vložíme plech a pečieme 15 minút. Podávame ho teplý,krájať ako tortu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ejta
no nie som si istá, že to pôjde krájať ako torta, veď to vnútro vytečie.....
danila
Aj ja som dala tento recept na varechu pod názvom Dlabanec,robil ho v telke herec Stano Dančiak a je to výýýýýýýborné, doporučujem
sovka62
Áno, Dančiakovo Sedliacke fondue. Ale nekrája sa. Je sa priamo z chleba ako z jednej misy, namáčajú sa doň kúsky vrchnáka a opečenej striedky. Robievam ho do doma pečených žemlí, takže vlastne každý má svoju jedlú nádobu. Zvyčajne na tanieri nezostane nič, ani len omrvinka, len mastný fľak.
evanaaa
Aj ja si spomínam na tento recept, niekde ho aj mám a tak isto pochybujem, že by sa dal krájať. Ale načo, veď sa to má jesť tak, ako to uvádza Sovka, tak to jedli aj v TV a je to chutnejšie ako si olizovať prsty.
danielas
Robievam ho.Môj rp je tiež z telky, ale so 40dg slaninky a tak je hoodne kalorický.Všetci ho máme radi,najmä vnuk,ktorý si najskôr naň spomenie.Tiež si dáme v krátkom čase,dík za pripomenutie
beavi
Ja ho robievam z bosniakov - pre kazdeho jeden.
bana
robievam, je to veľmi dobré, myslím, že je to recept Stana Dančiaka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia